Kun korona keväällä 2020 vei monelta projektit alta, minä aloin suunnitella omaani. Kohteena oli vuotuinen Unkarinvizslat ry:n järjestämä Vizslamestaruuskilpailu mannermaisille kanakoirille.
Vallitsevien olosuhteiden vuoksi vuoden 2020 kilpailu rajattiin vain yhdistyksen jäsenistön koirille, eikä esimerkiksi muiden rotujen edustajia otettu mukaan. Kilpailu järjestetään KAER-kokeena, jossa arvostellaan koiran metsästysominaisuuksia sekä yhteistyötä ohjaajan kanssa. Lisätietoja KAER-kokeista löydät esimerkiksi Saksanseisojakerhon sivuilta.
Tapahtuman järjestämistä varten perustetaan joka vuosi toimikunta. Tehtävänkuvani oli melko laaja-alainen, päätehtävinä sponsorien hakeminen ja tapahtuman markkinointi. Lisäksi sovin majoituksesta ja tarjoushinnasta läheisen yrityksen kanssa, sekä toteutin yhdistykselle sponsorointisuunnitelman ja vuosikellon. Markkinointia varten tein uudet mainosmateriaalit ja pääsin siten hyödyntämään aiemmin käytyjen kurssien oppeja mainoksia tehdessäni. Materiaalia painatettiin lehteen ja jaettiin mm. sosiaalisen median kanavissa, sekä nettisivuilla.
Oli äärimmäisen mielenkiintoista päästä toteuttamaan tapahtumaa, jollaiseen en ollut itsekään vielä oman koirani kanssa koskaan osallistunut. Koetoiminta oli minulle projektin alussa vielä aivan uutta, joten harrastajan näkökulmasta tiedossa oli paljon uutta asiaa ja mahdollisuus oppia harrastuksesta syvällisemmin. Työskentely oli hyvin itsenäistä ja vaati itsensäjohtamisen taitoja. Sponsoreita tapahtumalle saatiin yhteensä 4 ja palkintoja tuli jaettavaksi niin ruhtinaallinen määrä, että jotain jäi vielä seuraaviakin tapahtumia varten. Osa sponsoreista ilmaisi halukkuutensa osallistua tapahtuman sponsorointiin myös tulevina vuosina, mikä tietysti helpottaa tulevien kisojen järjestämistä.
Tapahtuma järjestettiin marraskuun lopulla Karstulassa. Vielä muutamaa viikkoa aikaisemmin mietittiin, että saadaanko kisoja järjestää, koska alueelle oli asetettu kokoontumisrajoituksia. Ulkotapahtumat olivat kuitenkin sallittuja, eikä osallistujamääräkään ollut mahdoton. Itse kokeisiin porukka jaettiin pienempiin ryhmiin, paitsi koronaturvallisuuden vuoksi, myös ajankäytöllisistä syistä. Jokainen koirakko pääsee työskentelemään vuorollaan, ja vain 4-5 koirakon ryhmässäkin päivä voi venyä yllättävän pitkäksi. Osallistujia oli lopulta 11 koirakkoa, vain muutama joutui perumaan aivan viimehetkillä.
Kisat olivat siis onnistuneet, sää suosi ja voittajakin löytyi!
Vaikka tapahtumien tekeminen ei olekaan suoraan oma urahaaveeni, niin koen silti, että kokeileminen kannatti. Pääsin tekemään jotain itselleni erilaista ja uutta, samalla oppien paljon ja pääsin soveltamaan kursseilla jo opittuja asioita. Matkaan sisältyi sekä ylä- että alamäkiä, mutta sehän kuuluu asiaan. Motivaatio ei kuitenkaan laskenut, vaikka intohimosta tapahtumien tuottamiseen ei voida puhua.
Sponsorien hankinta ei aina välttämättä liity pelkästään tapahtumiin, vaan tietotaitoa voi tarvita myöhemmin yllättävissäkin paikoissa. Minulle työssäni on tärkeää työn merkityksellisyys, ja tässä projektissa se korostui aivan erityisellä tavalla. Pienen yhdistyksen tapahtuman sponsorit olivat merkittävä tekijä tapahtuman järjestämisen kannalta. Sponsorisopimusten jatkuminen myös tuleviin tapahtumiin on hieno asia, sillä se osoittaa, että työpanoksellani todella oli merkitystä ja se kantaa hedelmää myös jatkossa.
-Iina, Kulttuurituotannon opiskelija-
Ei kommentteja