KULTTUURITUOTANNON OPISKELIJAN
ENSIMÄINEN PROJEKTI
PROJEKTIN VALITSEMINEN
Ammattikorkeakoulussa työelämään lähdetään pian.
Jo ensimäisen vuoden syksyllä, meille tultiin esittelemään tuotantoja, joista saimme valita oman 1. vuoden projektin. Tuotannot ja niiden luonteet vaihtelivat laidasta laitaan. Kansallismuseon esitellessä omaansa, huomasin olevani käsi pystyssä kyselemässä lisätietoa projektista. Kansallismuseo tarjosi harjoittelupaikkaa usealle, sisällöntuottamisen merkeissä. Budjettia löytyisi ja voisimme palkata ammattilaisia projektiimme. Kolme muutakin luokastani kiinnostui.
Istuimme miettimään, riittäisikö projektissa töitä meille kaikille.
Riitti ja projekti sai alkaa.

Ensimäisen vuoden opiskelijat Metropolia Ammattikorkeakoulussa Arabiassa
PROJEKTI ALKAA
Ensimäiseksi otimme yhteyttä Kansallismuseoon ja kerroimme keitä me olemme. Mitä oppimistavoitteita kullakin on, sekä jokaisen henkilökohtaiset osaamiset projektiin nähden. Sovimme ensimäisen tapaamisen Kansallismuseon museolehtorin Hanna Korhosen kanssa. Ensimäisessa palaverissa käytiin läpi perusasiat tuotannosta, sekä seuraavien viikkojen palaverit sovittiin. Tapaisimme museolla kerran viikossa ja tiimin kanssa vähintään kerran kahdessa viikossa.

Iita Ylönen valitsemassa esineistöä videoon, kotonaan Kalliossa
MITÄ PROJEKTIA TÄÄLLÄ TEHDÄÄN?
Lähdimme ideoimaan projektia ryhmämme kanssa vauhdilla. Keksimme villejä teemoja ”Night at the museumista” ja olimme täpinöissämme toistemme luovuudesta. Harmi vain, että olimme ymmärtäneet projektin täysin pieleen..
Toisella tapaamiskerralla museon kanssa asia selvisikin heti. “Ei, tämä ei ole mainos”. Sanoi museolehtori Hanna Korhonen vääntäen meille rautalangasta. “Teemme 15 minuutin opastusvideon, joka toimii johdantona näyttelyyn. Video on suunnattu niille asiakkaille, joille ei ole mahdollista tarjota opasta. Videolla esittelemme kaikkien näyttelyiden kohokohdat ja niiden tarinat. Video on siis lisäpalvelu vieraskielisille kävijöille tai suurille parinsadan opiskelijaryhmille.”
Projektin luonne selvisi viimein, meille jokaiselle.
Alku takkuilun jälkeen, hommat lähtivät hyvin käyntiin.
Työnjako sujui kuin luonnostaan ja pian huomasinkin olevani vastuussa mm, esineiden valokuvauksesta sekä kuvakäsikirjoituksesta. Pääsimme joka tapaamiskerralla eteenpäin ja projekti oli lähtenyt hyvin pyörimään.

Opastusvideon esineistöä; Juhla kousa sekä ”Hyökkäys” -maalaus
Ei kommentteja