Muistiinpanoja, palavereita, kuvia, käsikirjoituksia – mitä vielä?
Ensimmäisen vuoden projektimme Kansallismuseolle Näyttely vartissa -opastusvideo etenee hurjalla vauhdilla kohti kuvauksia.
Opastusvideon ideana on esitellä Kansallismuseon 10 suosituinta esinettä ja kertoa niiden kätketyt tarinat valokuvien, videokuvan ja arkistomateriaalien kautta.
Suunnittelupalavereihin olemme jo saaneet uppoamaan 20 tuntia ja muistiinpanovihkoni alkaa täyttyä. Seuraavaksi asialistalla on arkistomateriaalien keräys, näyttelijöiden palkkaaminen ja opastusvideon kuvaus.

Kuva: Linda Viljanen
Videon sisällön suunnittelu on vienyt aikansa ja olemme hieman aikataulusta jäljessä. En kuitenkaan ole huolestunut, sillä aikaa on vielä maaliskuun loppuun asti, ja käsikirjoituksetkin ovat jo koossa.
Iivari Nenonen kirjoitti taidokkaasti kuvakäsikirjoituksen ensimmäistä kertaa ja Adelina Korkala loi yksityiskohtaiset kuvat tekstille. Iita Ylönen on kirjoittamassa esineiden tarinoita ja minä metsästän arkistomateriaaleja sekä valitsen parhaat palat videota varten. Toimin myös Kansallismuseon yhteyshenkilönä ja sähköpostien kirjoitteluihinkin saa yllättävän paljon aikaa kulumaan.
Kansallismuseo on myös antanut budjetin, joten voimme nyt alkaa etsimään sopivaa näyttelijää. Palkkaamme mahdollisesti myös ääninäyttelijän, mutta se jää mietintämyssyn alle vielä toistaiseksi.
Olemme alustavasti sopineet, että kuvaamme 19.3. ja sehän on jo ihan nurkan takana.
Voit lukea projektimme aikaisempia vaihteita täältä:
13.3.2018 Iita Ylönen: Henkilökohtaisen motivaation löytöretkellä
12.3.2018 Adelina Korkala: Kansallismuseolla videoidaan näyttelyt varttiin
Ei kommentteja