Opiskelija: vastaa kyselyyn täällä
Opettaja: vastaa kyselyyn täällä.
Kyselyllä kerätään opiskelijoiden ja opettajien kokemuksia e-kirjojen käytöstä opinnoissa ja opetuksessa. Saadun palautteen perusteella kehitetään opinnoissa ja opetuksessa tarvittavien e-kirjojen saatavuutta ja käytettävyyttä paremmaksi, siksi mielipiteesi on erittäin tärkeä!
Kysely on osa FinELib-konsortion e-kurssikirjahanketta, jossa myös Metropolian kirjasto on mukana. Kyselyn on toteuttanut Kansalliskirjasto yhdessä korkeakoulukirjastojen kanssa.
Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja vastaajien yksityisyyttä kunnioittaen. Yksittäisten vastaajan antamat tiedot eivät ole raportoinnissa tunnistettavissa. Tutkimusaineisto arkistoidaan Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon tieteellisen tutkimuksen ja opetuksen käyttöön.
Lisätietoa: Yhteyden kyselyn toteuttajiin saa osoitteesta:
Kyselyyn voit vastata 31.5.2016 asti.
Kiitos osallistumisesta!
2 Kommenttia
Hei,
Olen oppinnoissa käyttänyt ebrary-kirjaston (sivuston) e-kirjoja (muutenkin olen lukenut kirjastojen kaunokirjallisuutta e-kirjoina). Minusta on erinomaisen tärkeää että laadukkaita tietokirjoja ja oppikirjoja on saatavilla elektronisesti.
Minusta olisi hyvä jos kirjasto järjestäisi (meidän oma Vanhalla Viertotiellä) infoa meidän opiskelun aihepiirien e-kirja-lainastoista ja muista netin kautta saatavista uusista tietolähteistä. Esim. satuin tässä kysymään kirjastosta jotain ja selvisi että Terveysporttiin on tullut DynaMed Plus -tietolähde (tai miksi sitä kutsutaan): ei niitä kaikkia osaa itse etsiä jollei joku vinkkaa.
Mutta tuosta ebrarystä. Todella hyvä palvelu mutta se BlueFire reader on ERITTÄIN HUONO. Miten helvetissä niin hyvässä palvelussa käytetään NIIN huonoa readeriä? Onneksi pystyy lataamaan sivuja Pdf:nä.
Toistan itseäni mutta mielestäni mahdollisuus lukea laadukkaita e-kirjoja on erittäin tärkeää koska ainakin minä haen lähes kaiken opintomateriaalin sähköisesti ja käytän ebraryn oppikirjoja tärkeimpänä lähteenäni.
Itse kokemani tarpeet:
-kirjastoon tietoiskuja (ei postereita vaan kirjastonhoitajan pitämiä) oman alan sähköisistä palveluista
-laadullisesti hyvät tieto- ja oppikirjat sähköisesti (kantaa uusittava koko ajan)
-lisää DynaMEd Plus kaltaisia apuja kuten eLS (Wileys citeble reviews in life sciences)
-Painostakaa sähköisiä kirjastoja kehittämään readereitä: nyt ei eletä keskiajalla
Ystävällisin terveisin
Tuulia Rämö
Hei!
Kiva kuullä kokemuksia e-kirjoja aktiivisesti käyttävältä. Itsekin luen paljon e-kirjoja enkä voi kuin olla samaa mieltä kanssasi tuon Bluefire Reader -sovelluksen suhteen. Koen myös, että ebraryn kirjoja olisi mukavampi lukea, jos ne olisivat epub-formaatissa, jolloin mm. tekstin kokoon ja fonttiin voisi vaikuttaa. Välitämme mieluusti viestisi palveluntarjoajalle (ProQuest). Kirjastoille tarjottavien e-kirjapalvelujen taso on vielä aika kaukana yksityisille kuluttajille tarkoitettujen e-kirjapalvelujen tasosta. Valitettavasti.
Laitan eteenpäin myös nuo muut mainitsemasi toiveet. On mukava saada palautetta kirjaston palveluista, mieluusti kehitämme palveluja asiakkaiden tarpeita vastaamaan.
🙂 Päivi Ylitalo-Kallio,
informaatikko, verkkopalvelukoordinaattori