Hyppää pääsisaltöön
Hyvinvoinnin muodonmuutos

Metropolian blogit nostavat keskusteluun aiheita ammattikorkeakoulumme ja kumppaneidemme maailmasta: oppimisesta, työelämästä, yhteistyöstä, osaamisesta, uudistumisesta ja erilaisista kohtaamisista. Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa. Tervetuloa vuoropuheluun kanssamme!

  • Uusimmat postaukset
  • Blogit
  • Metropolian bloggaajat
  • Muut blogit
Hyvinvoinnin muodonmuutos
Tehdään yhdessä tilaa hyvinvoinnille!

Selaile Tagia Kansalaiskampus

0

Hyvinvoinnin tilat on-line

Eeva Tawast · 2.4.2020

Näin rakentui Nuorten Etä-Startti

Teksti ja kuvat: Laura Kivimäki, Hyvinvoinnin tilat, Seinäjoen Kansalaiskampus/ Tammikampus

Toimitus: Eeva Tawast

Kevät 2020 muutti arkemme täysin. Puheessamme vilahtelee erikoisia sanoja, kuten karanteeni, eristys, poikkeuslaki, etäopetus… Erilaisia etätyöpisteitä rakentuu kotitoimistoina toimiviin vaatehuoneisiin, varastoihin ja saunoihin. Lapset viettävät aikaa erilaisten sovellusten parissa – ja ihan meidän aikuisten käskystä. Harrastukset – peruttu, kaverisynttärit – peruttu, teatteriesitykset – peruttu, lomamatkat – peruttu, arki – as we knew it – peruttu. Ja kuinka pitkäksi aikaa – sitä ei kukaan tiedä.

Seinäjoen kansalaisopistolla on syksystä 2018 lähtien ollut käynnissä Nuorten Startti. Startti on työpajatoimintaa nuorille, jotka ovat vailla opiskelu- tai työpaikkaa tai muuta mielekästä toimintaa. Starttiin ohjaudutaan pääasiassa etsivän nuorisotyön, aikuissosiaalityön tai AIMO:n kautta.

Startti toimii (normaaliolosuhteissa!) kahtena päivänä viikossa, neljä tuntia kerrallaan. Toiminnan perusajatus on pitää yllä työpajatoimintaa oppilaitoksen – tässä tapauksessa Seinäjoen kansalaisopiston – keinoin. Käytännössä siis ohjelmassa on ollut esim. opiston opettajien pitämiä liikuntahetkiä, kädentaitoja yms. Olennaista startissa on kuitenkin yhdessä olo, yhdessä tekeminen ja yhdessä omien vahvuuksien löytäminen. Ja kaikki tämä on nyt – peruttu. Samana maaliskuisena päivänä, kun tuli päätös koulujen sulkemisesta ja opetuksen siirtämisestä kotona tapahtuvaan etäopetukseen, tuli myös päätös, että kaikki kuntouttavan työtoiminnan sopimukset keskeytetään. Tällöin keskeytyy myös kuntouttavan työtoiminnan ylläpitokorvaus sitä saaville asiakkaille. Eli toisin sanoen meidän starttilaisilta keskeytyi sekä toiminta että toimeentulo. Kuten kaikilta muiltakin tuhansilta vastaaviin työpajoihin osallistuvilta ihmisiltä ympäri maan.

On sanomattakin selvää, että tilanne on sietämätön. Ensin olemme pari vuotta tehneet töitä sen eteen, että saisimme nämä ihmiset osallistumaan toimintaan, lähtemään pois kotoa, kokemaan ryhmässä tekemisen iloa ja onnistumista, huomaamaan, että onkin oikeastaan ihan mahtavaa, että elämässä on joku rytmi. Ja nytkö pitäisi vain sanoa, että heippahei ja pysykää kotona, tämä oli nyt tässä? Ei, siihen me emme lähteneet, vaan kehitimme rytinällä Etä-Startin!

                  

Kuvassa tehdään videota, jossa ohjeistetaan tekemään porrastreeniä luonnossa.

Etä-Startti keskittyy samoihin toimintoihin kuin varsinainenkin Startti. Toimintaa on aina tiistaisin ja torstaisin klo 10-14. Ryhmäläisillä on Whatsapp-ryhmä, jota kautta tieto ja tehtävät sekä muu yhteydenpito sujuu. Konsepti on sama kuin normaalissakin Startissa: tehdään yhdessä. Nyt vain etänä. Toisin sanoen lähdetään vaikka kaikki yhtä aikaa lenkille. Matkan varrella otetaan puhelimella kuvia ja laitetaan niitä muille ryhmäläisille ja kommentoidaan toisten kuvia. Tai tehdään jumppa: ohjaajat kuvaavat yhdessä opiston liikunnanopettajan kanssa jumppavideon, josta laitetaan kaikille linkki. Kaikki avaavat sen samaan aikaan ja tekevät kotona. Videon jälkeen käydään taas viesteillä keskustelua aiheesta.

Starttilaiset ovat olleet kovia kokkaamaan ja se on ollut yksi tärkeä toiminto: lähes joka kerta on tehty yhdessä ruokaa. Tämän innoittamana aloitetaan myös starttilaisten keittokirjan kokoaminen. Erilaisten sähköisten alustojen avulla kootaan ryhmäläisten suosikkireseptejä yhteen ja kokeillaan myös uusia ohjeita. Kokata voi myös etänä yhdessä, esim. Teams-sovelluksen avulla.

Onkin huomattu, että oikeastaan lähes kaikkea toimintaa voi tänä päivänä tehdä etänä. Fyysistä läsnäoloa se ei ikinä korvaa, mutta näissä olosuhteissa: parempi edes näin. Olemme myös jo nyt todenneet, että tällainen etätoiminta voisi hyvinkin jäädä ohjelmaan myös näiden sulkujen jälkeen. Jos asiakkaan kunto on sellainen, että fyysinen kotoa lähteminen ei vielä ole mahdollista, mutta jotain kipinää aktivoitumiseen olisi, niin Etä-Startti voisi toimia ponnahduslautana varsinaiselle Startille.

Miten sitten saada ihmiset mukaan? Taloudellinen porkkana on aina hyvä ja meidän kaupungissamme ymmärrettiin tämä. Etä-Starttiin osallistuvalle nuorelle maksetaan osallistumispäivistä täydentävää toimeentulotukea. Tämä kertoo myös siitä, että Startin aikaisemman toiminnan laatu ja merkittävyys nuorten elämässä on tavoittanut viranomaiset.

Kuvissa Startin ohjaajat Anne Kevätjoki ja Teija Pitkäkangas hajautetuissa toimipisteissä – käytävävuorolla Teija.

Toisin sanoen meidän Hyvinvoinnin tilamme siirtyi hetkeksi virtuaalimaailmaan. Se ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, mutta parempi kuin täysin tyhjä kalenteri. Toiveissa luonnollisesti on, että tämä tilanne ei jatku liian pitkään. Nyt jos koskaan huomaamme, kuinka tärkeää fyysinen läsnäolo meille ihmisille on. Toivottavasti muistamme sen vielä silloinkin, kun konkreettiset kohtaamiset ovat jälleen osa arkipäiväämme.

+3
Etä-StarttietäjumppaetäopetusHyvinvoinnin tilathyvinvointihyvinvointia etänäKansalaiskampusläsnäoloNuorten Starttivirtuaalimaailma
Kommentoi (0)
0

Hyvinvoinnin tilojen arvohuoltopaja Seinäjoen kansalaisopistolla

Eeva Tawast · 15.10.2019

Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa on pilotoitu keväällä 2019 ja syksyllä 2020 Hyvinvointivahvistaja-koulutusta. Hyvinvointivahvistaja-koulutuksella vahvistetaan koulutukseen osallistuvien hyvinvointiosaamista. Se on pilotointivaiheessa tarkoitettu Hyvinvoinnin tilojen aktiivisille toimijoille ja sitä kehitetään edelleen syksyllä 2019 sekä keväällä 2020. Koulutuksen työpajoissa saa välineitä oman ja yhteisön hyvinvoinnin vahvistamiseen. Osa koulutuksesta rakentuu verkko-oppimisalustalle.

Seinäjoen Hyvinvoinnin tilassa (Kansalaiskampus) järjestettiin 15.10.2019 kaksi Hyvinvointivahvistaja-työpajaa: arvohuoltopaja ja resilienssin sekä palautumiskyvyn vahvistamisen paja. Arvopajassa arvokeskustelua viriteltiin PS-kustannuksen Hyvän mielen korteilla (Tukiainen) sekä Pesäpuu ry:n Elämän tärkeät asiat -korteilla (Paasirova).

Arvohuoltopajassa Seinäjoen kansalaisopiston osallistujat pohtivat keinoja, joilla kirkastaa toiminnan arvoperustaa ja merkitystä työyhteisössä sekä omassa elämässä. Peilattiin osallistujien mietteitä myös tutkimustietoihin arvojen ja hyvinvoinnin yhteyksistä. Seinäjoen Hyvinvoinnin tilassa toiminta on painottunut nuorten Startti-ryhmiin, minkä vuoksi pohdittiin myös nuorille tarjottavan toiminnan arvoja verraten tutkimustietoon nuorten arvokehityksestä Suomessa.

Seinäjoen Hyvinvoinnin tilaa eli Kansalaiskampusta rakennetaan vanhaan lääninsairaalaan, jonne toimintaa siirretään vähitellen remontin valmistuessa keväällä 2020. Kaikille avoimen kansalaiskampuksen visiota ja toiminnan arvopohjaa pohdittiin vielä arvohuoltopajan jälkeen projektikoordinaattori Jenna-Mia Knutsin kanssa.

Lue lisää:

Frankl, Viktor 1946. Man’s search for meaning.

Koivula, Nina 2008. Basic human values in the workplace. Väitöskirja. Helsingin yliopisto.

Maisel, Eric 2014. Life Purpose Boot Camp: The 8-Week Breakthrough Plan for Creating a Meaningful Life. Novato: New World Library.

Myllyniemi, S. 2019. Nuorisobarometrit. Nuorten arvojen muuttuminen Nuoret, työ & hyvinvointi haastattelututkimusten valossa. Esitys Näe nuori 2025 –seminaarissa Metropolia ammattikorkeakoulussa 24.9.2019.

Niemiec, Christopher – Ryan, Richard – Deci, Edward 2009. The path taken: Consequences of attaining intrinsic and extrinsic aspirations in post-college life. Journal of Research in Personality. 2009;43(3):291-306.

Nylund, Marianne – Yeung, Anne Birgitta 2005. Vapaaehtoistoiminta anti, arvot ja osallisuus. Tampere: Vastapaino.

Verkasalo, Markku 1996. Values: desired or desirable? Väitöskirja. Helsingin yliopisto.

(teksti: Eeva Tawast, kuvat: Pirjo Aittomäki ja Eeva Tawast)

+4
arvotarvotyöpajaelämän tärkeät asiathyvinvointiHyvinvointivahvistajaKansalaiskampusnuorten arvotpalautumiskykyresilienssiSeinäjoen kansalaisopisto
Kommentoi (0)
0

Ystävällisesti kutsumme kaikki osallistumaan

Eeva Tawast · 13.11.2018

Tänään 13.11. on kansainvälinen Ystävällisyyden päivä (World Kindness Day). Hyvinvoinnin tilojen väki Seinäjoelta, Helsingistä, Lapinjärveltä sekä Lappeenrannasta suunnittelee verkostotapaamista ystävällisissä tunnelmissa Seinäjoella.

Kutsumme kaikki kiinnostuneet osallistumaan Hyvinvoinnin tilojen ystävällismieliseen, kaikille avoimeen toimintaan:

Esimerkiksi Helsingissä Annalan huvilan hyötykasvipalstalla voi olla ystävällinen itselleen, luonnolle ja vapaaehtoisille paraikaa 13.11.2018 syyskylvötapahtumassa. Koko perheen tapahtuma on puolestaan tarjolla 15.11.2018: soitinrakennusta, soittoa ja soppaa! Tutustu myös muihin tuleviin tapahtumiin.

Seinäjoen Kansalaiskampuksen kehittämisessä kansalaisopisto kerää kokemuksia ja muisteloita ajalta, jolloin lääninsairaalan rakennus oli vielä alkuperäisessä käytössään. Myös sairaalakäytön jälkeinen aika kiinnostaa – nythän rakennukseen ja sen lähistölle suunnitellaan hyvinvointia lisäävää toimintaa. Olisiko Sinulla kerrottavaa lääninsairaalasta?

Lapinjärven Perinnetalkoissa helpoin tapa osallistua on liittyä ystävälliseen, kaikille avoimeen torstaitalkoiden toimintaan millä tahansa viikolla.

Lappeenrannan Arjen olohuone etsii paikkaansa ja on kutsumassa pian nettikyselyllä kaikkia kiinnostuneita ideoimaan kiinnostavinta toimintaa sekä ilmiantamaan sopivin hyvinvointitoiminnan tila Sammonlahden alueelle.

Hyvinvoinnin tilat -hankkeen taustalla hyödynnetään positiivisen psykologian periaatteita ja mikäpä sen myönteisempää kuin ystävällisyys! Myös Suomen Positiivisen psykologian yhdistys on haastanut kaikki tekemään ystävällisiä tekoja tutuille ja tuntemattomille. Tähän saa helppoja vinkkejä yhdistyksen blogitekstistä. Yhdistys aikoo kerätä heille raportoituja ystävällisiä tekoja facebook-ryhmäänsä ainakin 27.11.2018 saakka. Sinut on haastettu osallistumaan, ole vähintään ystävällinen itsellesi!

Hankkeessa kehiteltäviä Hyvinvoinnin tiloja:

  • Helsingissä Annalan huvila
  • Seinäjoella Kansalaiskampus
  • Lapinjärvellä Perinnetalkoot, Instagram: perinnetalkoot_traditionstalko
  • Lappeenrannassa Arjen olohuone
  • Jos haluat mukaan Hyvinvoinnin tilojen verkostoon, ota yhteyttä.
+4
Annalan huvilaArjen olohuonehyvinvoinnin tilahyvinvointihyvinvointitoimintaKansalaiskampusPerinnetalkootPositiivinen psykologiaSuomen positiivisen psykologian yhdistysystävällisyys
Kommentoi (0)
Aiemmat postaukset

Bloggaajat

Jari Pihlava

Jari Pihlava

on kiinnostunut toiminnan merkityksestä hyvinvoinnin parantamisessa. Koulutuksessa hän innostuu asiakassuhteen elementeistä ja yhdessä opiskelijoiden sekä muiden kumppaneiden kanssa tekemisestä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, kouluttajapsykoterapeutti, ja toimintaterapeutti.


Eeva Tawast

Eeva Tawast

on psykologi ja ohjaa hyvinvointialojen opiskelijoita (kehitys-, kliininen -, neuro- ja positiivinen psykologia). Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa (2018-2020) hän työskentelee osana Metropolian hyvinvointitiimiä, joka soveltaa Lapinlahden Lähteellä (2015-2017) positiivisen psykologian teoriapohjalla kehitettyä hyvinvointikonseptia. Lähteen hankkeessa lanseerattujen arvohuoltopajojen ja hyvinvoinnin huoltoryhmien lisäksi nyt ihmetellään, millaiseksi muuten muotoutuu hyvinvointia vahvistava toiminta ja myönteisen pöhinän verkosto Hyvinvoinnin tiloissa?


Raili Honkanen-Korhonen

Raili Honkanen-Korhonen

työskentelee Metropoliassa musiikin lehtorina ja opettaa muun muassa rytmimusiikin laulua ja laulupedagogiikkaa. Ilmaisu, improvisaatio ja vuorovaikutus ovat Railin sydäntä lähellä. Näillä keinoilla hän lähestyy myös Hyvinvoinnin tiloja.


Leena Unkari-Virtanen

Leena Unkari-Virtanen

työskentelee lehtorina Metropolian musiikin tutkinnossa ja on koulutukseltaan musiikin tohtori. Hän on mukana monissa tulevaisuuden työtä ja osaamista kartoittavissa hankkeissa ja TKI-tehtävissä. Lisäksi hän vastaa Säveltämisen pedagogiikka- ja Johtosävelet -täydennyskoulutuksista (OPH). Dialogi ja yhteiskehittely ovat hänelle tärkeitä uusien ideoiden ja oivallusten innoittajia, mutta myös työmenetelmiä musiikkipedagogin, tutkijan ja työnohjaajan tehtävissä.


Hyvinvoinnin tilat 2017–2020

Uusimmat postaukset

  • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut

    6.11.2020
  • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia

    6.10.2020
  • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan

    25.9.2020

Arkisto

  • ▼2020 (14)
    • ►marraskuu(1)
      • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut
    • ►lokakuu(1)
      • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia
    • ►syyskuu(2)
      • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan
      • Osallistu Hyvinvoinnin tilojen lopputapahtumiin 1.-23.9.2020!
    • ►toukokuu(1)
      • Puutarhaneuvontaa ja makaronivuokaa netissä – Perinnetalkoot siirtyi virtuaaliaikaan
    • ▼huhtikuu(3)
      • Hyvinvointia verkostotyöllä
      • Huolla aivojasi ja voi hyvin!
      • Hyvinvoinnin tilat on-line
    • ►maaliskuu(2)
      • Ulkoiluponchoja hoivakotiin
      • Hyvää tekevät viherkasvit
    • ►helmikuu(1)
      • Hyvinvointia kokkaamalla
    • ►tammikuu(3)
      • Arabian aarteet -kävelykierrokselle!
      • Sosiaalipedagogista innostumista Annalan huvilalla ja Arabianrannassa
      • Metropolian opiskelijoita Annalan huvilalla
  • ►2019 (13)
    • ►joulukuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa kehitetään voimauttavan elokuvan työpajaa
    • ►lokakuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen arvohuoltopaja Seinäjoen kansalaisopistolla
    • ►elokuu(2)
      • Annalan huvilalla saa soida yhdessä (teksti, kuvat ja videot Sanna Vuolteenaho)
      • Hyvinvoinnin tilassa on mahdollisuuksien ovet ja ikkunat avoinna (teksti ja kuvat: Sanna Vuolteenaho)
    • ►kesäkuu(1)
      • Otto Taipale (teksti, kuvat Päivi Eskelinen-Roos): Keksitään musiikkia!
    • ►toukokuu(2)
      • Lasse Hirvi (teksti, kuvat Lasse Hirvi Band): Musiikillisten muistojen jäljillä
      • Avoimet ovet Hyvinvoinnin tilaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 9-17
    • ►huhtikuu(1)
      • Terveyskioski vie hyvinvointia ihmisten luo - Pia Halonen (toimittanut Eeva Tawast)
    • ►maaliskuu(3)
      • Oman elämäntilanteen hahmottamiseen tarvitaan peilejä
      • Hyvää onnellisuuspäivää!
      • Auringosta energiaa hyvinvointiin ja versokasvatukseen - vieraskynässä Katja Uski (Annalan huvila)
    • ►helmikuu(1)
      • Työhyvinvointi ja hyvinvoiva esimies Eeva Tawast ja Leena Unkari-Virtanen
    • ►tammikuu(1)
      • Ideat, idut ja versot vihertämään talvellakin! - vieraskynässä Katja Uski
  • ►2018 (7)
    • ►marraskuu(1)
      • Ystävällisesti kutsumme kaikki osallistumaan
    • ►lokakuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Arjen olohuone
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Annalan huvila
    • ►syyskuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Perinnetalkoot
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Seinäjoen kansalaiskampus
    • ►elokuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen mahdollisuudet?
    • ►kesäkuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa tapahtuu kesällä
  • ►2017 (14)
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rakkaus ja kiitollisuus - teksti ja artikkelikuva Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Sosiaalinen älykkyys - teksti ja kuva kalliolta Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kauneuden arvostus ja läsnäolo - teksti ja kuvat Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kiitollisuus - teksti ja video Siiri Himberg
    • ►toukokuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Lisää uteliaisuutta - Riikka Vainonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rehellisyys - teksti ja artikkelikuva Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Toiveikkuus - anonyymi opiskelija
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Uteliaisuus ja ystävällisyys - Riikka Vainonen
    • ►huhtikuu(2)
      • Lapinlahden Lähde ihastutti Taito 2017 -konferenssissa Tampereella
      • Kevätmeininkiä Lapinlahden Lähteellä
    • ►maaliskuu(1)
      • Näkökulmia hyvinvointiin
    • ►helmikuu(1)
      • Arvot ja hyvinvointi
    • ►tammikuu(2)
      • Lapinlahden sairaalan yhteisöllinen kulttuurikäyttö palkittiin
      • Hyvinvointikonseptia muotoilemassa Lapinlahden Lähteellä
  • ►2016 (24)
    • ►joulukuu(2)
      • Mielenrauhan julistus joulunajalle (mieli ja kehollisuus!)
      • Positiivisen ikääntymisen utopia - vieraskynässä geronomi Heidi Oilimo
    • ►marraskuu(2)
      • Monta hyvää syytä ryhtyä vapaaehtoiseksi! (kuvat: Siiri Lundström)
      • Positiivinen kasvatus lasten oikeutena
    • ►lokakuu(1)
      • Vahvista hyvinvointiasi - Suomen Mielenterveysseuran vinkit (kuvaaja Konsta Leppänen, otsikkokuva Eeva Tawast)
    • ►syyskuu(1)
      • Positiivinen yhteisö ja myönteiset toimintatavat
    • ►elokuu(2)
      • Hyvinvoiva kesä Lapinlahden Lähteellä
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: kauneuden ja erinomaisuuden arvostus - Silja Palokangas
    • ►heinäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: innokkuus - Emmi Sinkko
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: toiveikkuus - Jenni Kanervo
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: oppimisen ilo - Aili Väisänen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: uteliaisuus - Christopher Kangas
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: sinnikkyys ja oppimisen ilo - Silja Palokangas
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: itsesäätelykyky ja kiitollisuus - Joanna Hyle
      • Oodi Lapinlahden Lähteen vapaaehtoisille!
      • Positiivinen psykologia - teoriasta käytäntöön
    • ►toukokuu(1)
      • Luontoyhteys ja hyvinvointi kaupungissa
    • ►huhtikuu(2)
      • Takaisin Lapinlahteen
      • 10 positiivisen psykologian ja hyvinvoinnin bloggausta
    • ►maaliskuu(2)
      • ”Älä pysäytä musiikkii vaan: ANNA SEN SOIDA – ANNA SEN SOIDA!” (Raili Honkanen-Korhonen)
      • Positiivisen psykologian opiskelu Suomessa
    • ►helmikuu(2)
      • Aleksis Kiven yksinäisyydestä osallistumisen tuottamaan hyvinvointiin
      • Voiko perhosen siivenisku aikaansaada suuren muutoksen?
    • ►tammikuu(1)
      • Hyvinvointikonseptin muotoilua Lapinlahden lähteellä

Lapinlahden lähde -hanke Metropolia.fi-sivustolla

Lapinlahden Lähteellä on kansalaistoimijalähtöinen kehittämishanke kaupunkialueella. Hanke on osa Lapinlahden Lähde- toimintamallia, jolla Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti merkittävästä tyhjillään olevasta sairaalarakennuksesta ja puistosta kehitetään valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kotipesä uudenlaiselle, yhteisöllisyyteen, yrittäjyyteen, osallisuuteen ja vertaistukeen sekä ihmisten voimaantumiseen ja luovaan toimintaan perustuvalle, innovatiiviselle mielen hyvinvoinnin ja kulttuurialan yhteistyölle.

Lue lisää Lapinlahden lähteestä

Lapinlahden Lähteellä -hankkeen 2015–2017 yhteistyökumppanit

© 2015 Metropolia Ammattikorkeakoulu


Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa.

Saavutettavuusseloste Tietosuojaseloste

We are using cookies to give you the best experience on our website.

You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

Hyvinvoinnin muodonmuutos
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Strictly Necessary Cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.