Hyppää pääsisaltöön
Hyvinvoinnin muodonmuutos

Metropolian blogit nostavat keskusteluun aiheita ammattikorkeakoulumme ja kumppaneidemme maailmasta: oppimisesta, työelämästä, yhteistyöstä, osaamisesta, uudistumisesta ja erilaisista kohtaamisista. Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa. Tervetuloa vuoropuheluun kanssamme!

  • Uusimmat postaukset
  • Blogit
  • Metropolian bloggaajat
  • Muut blogit
Hyvinvoinnin muodonmuutos
Tehdään yhdessä tilaa hyvinvoinnille!

Selaile Tagia Perinnetalkoot

0

Puutarhaneuvontaa ja makaronivuokaa netissä – Perinnetalkoot siirtyi virtuaaliaikaan

Eeva Tawast · 15.5.2020

Teksti: Outi Norberg/ Perinnetalkoot (Lapinjärven Hyvinvoinnin tila)

Toimitus: Eeva Tawast

Lapinjärven Perinnetalkoolaiset ovat ryhtyneet videotuottajiksi. Perinnetalkoiden Facebook-seinälle ilmestyy viikoittain ohjevideoita ja kerran viikossa tehdään livelähetys. Suosituimmalla videolla valmistuu makaroni-jauhelihavuoka ja sitä on katsottu yli 900 kertaa. Satoja katselukertoja on myös muilla videoilla, joissa muun muassa koulitaan taimia puutarhurin opastuksella, leivotaan munkkeja vapuksi ja tehdään puolen tunnin tuolijumppa.

Videoiden tekemiseen ajoi koronapandemia, joka laittoi kaiken toiminnan jäihin hetkeksi.  Perinnetalkoiden toiminnan tarkoituksena on edistää työllistymistä, ehkäistä syrjäytymistä ja lievittää osattomuuden tunnetta. Tähän on pyritty järjestämällä mielekästä tekemistä niin työ- kuin eläkeikäisille. Viikoittaisissa Torstaitalkoissa työkokeilijat, vapaaehtoiset ja muut asiakkaat ovat päässeet kuukausittain vaihtuvan teeman mukaan leipomaan, tekemään puutarhatöitä, ompelemaan ja säilömään. Talkoolaisille on tarjottu aamukahvi ja keittolounas.

Maaliskuun lopussa tuli suositus, että kaikkia lähikontakteja tulee välttää ja siihen loppuivat talkoot. Toiminnan tarve ei kuitenkaan kadonnut mihinkään, niinpä palvelut piti toteuttaa uudella tavalla. Ensin aloitettiin vanhemmalle väelle suunnatut Kirjakuoma, Kauppa-apu ja Kirjekuoma. Kirjakuoma vie kirjaston kirjoja kotiin ikäihmisille, Kauppa-apu auttaa ostosten kanssa ja Kirjekuomalla houkutellaan ihmisiä kirjoittamaan koteihinsa jääneille vanhuksille kirjeitä.

 

Torstaitalkoot siirtyivät verkkoon

Kevään Torstaitalkoisiin oli suunniteltu muun muassa puutarhaneuvontaa. Hyötykasviyhdistyksen puutarhurin vierailu Lapinjärvelle peruuntui poikkeustilanteen vuoksi, mutta puutarhaneuvonta toteutettiin pikapikaa omin voimin. Livelähetyksessä oli mukana Lapinjärven kunnan puutarhuri, jonka opastuksella talkoolaisten aikaisemmin keväällä kylvämät tomaatin ja paprikan taimet koulittiin. Livelähetyksissä on myös jumpattu, istutettu sankoperunoita ja pistetty kombucha-juoma käymään. Tulossa on lisää puutarhavinkkejä ja muun muassa ohjattu mindfulness-harjoitus.

Perinnetalkoiden videoilla Facebookissa on muun muassa tehty helppoa arkiruokaa, koulittu taimia ja tuolijumpattu. 

Ohjevideoilla taas valmistuu helppoa arkiruokaa, nopeita leivonnaisia tai vaikka agilityrata kotoa löytyvistä välineistä.  Videoiden sisältöä on mietitty sen mukaan, mitä asiakkaiden arveltiin nyt kaipaavan ja mihin etätöissä olevien Perinnetalkoolaisten resurssit taipuvat. Yhdeksi aihepiiriksi valikoitui ruoka, koska helpoille arkiruokaohjeille oli ilmiselvästi tarvetta perheissä, joissa on tehty etätöitä ja käyty kotikoulua. Lapinjärven kunta jakoi koululaisille ruokakassin ja ruokaa on tehty muun muassa tämän kassin sisällöstä. Myös Perinnetalkoolaisten omat kotikoululaiset ovat osallistuneet videoiden tekemiseen, heidät on valjastettu kuvaajiksi, avustajiksi ja it-tukihenkilöiksi.

Poikkeustila jatkuu – mitä nyt?

Perinnetalkoot jatkaa videoiden ja livelähetysten tekoa juhannukseen asti, sitten virtuaalitalkoot jäävät kesätauolle. Kukaan ei tiedä kauanko pandemian aiheuttama poikkeustila jatkuu, mutta selvää on, että lähikontakteja etenkin riskiryhmiin kuuluvien ja ikäihmisten kanssa pitää välttää vielä pitkään. Kesä on kuitenkin tulossa ja lämpimämpien ilmojen myötä on mahdollista järjestää ulkona sellaisia tapaamisia, joissa pystytään pitämään suositellut turvavälit. Perinnetalkoolaiset ovat alustavasti suunnitelleet kesäohjelmaksi puistojumppaa ja kesäkahvilaa.

Yksi Perinnetalkoiden toimintamuoto on ollut hoiva- ja palvelukodeissa harrastettu viriketoiminta. Olemme käyneet ulkoilemassa asukkaiden kanssa ja järjestäneet askartelu- ja leivontahetkiä. Talkoolaisten kylvämät tomaatit ja paprikat piti istuttaa yhdessä asukkaiden kanssa kasvimaalle, mutta yhteisiä istutustalkoita ei tänä kesänä päästä järjestämään. Virtuaalitalkoissa koulitut taimet ovat kuitenkin kasvaneet kohisten ja ne lahjoitetaan joka tapauksessa hoivakodeissa asuvien iloksi. Ehkä pääsemme syksyllä mukaan sadonkorjuuseen, ainakin virtuaalisesti.

+5
hyvinvoinnin tilaKauppa-apukirjakuomakoronalaatikkoviljelyLapinjärvi kesäkahvilaohjevideotpandemiaPerinnetalkootpuistojumppapuutarhavinkkejätaimikasvatustee itse kombuchaTorstaitalkoottuolijumppavirtuaalitalkoot
Kommentoi (0)
0

Auringosta energiaa hyvinvointiin ja versokasvatukseen – vieraskynässä Katja Uski (Annalan huvila)

Eeva Tawast · 8.3.2019

Pimein talviaika on ohitettu! On aika kerrata valon hyvinvointivaikutukset ja hyödyntää kevätauringon energiaa versokasvatuksessa. Valo vaikuttaa mm. hormonitoimintaan, mielialaan, unen laatuun, vireystilaan, työhyvinvointiin – kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Valon hyvinvointivaikutukset tulisi huomioida valaistussuunnittelussa ja erityisesti kaamosrasittuvien (tai kaamosmasentuneiden) valohoidossa. Aurinkoenergia on hankkeessamme erityisen tärkeää viherterapiaa hyödyntävissä Hyvinvoinnin tiloissa. Lisäksi se lämmittää Lapinjärven Hyvinvoinnin tilaa (Perinnetalkoot), jonka toiminta siirtyy talvisin kylmältä ullakolta Lapinjärven kirjastorakennuksen alakertaan, Koko kylän työhuoneelle (otsikkokuva).

Hankkeessamme ainakin kahdessa Hyvinvoinnin tilassa panostetaan viherterapiaan:

  • Artikkelikuva (Eeva Tawast) on otettu Hyvinvoinnin tilojen verkoston kokouksessa 5.3.2019 Perinnetalkoissa (Lapinjärven hyvinvoinnin tila).
  • Muut kuvat ja tämän jutun versokasvatuksen osuus (Katja Uski) ovat Annalan huvilalta (Helsingin Hyvinvoinnin tila).

Versokasvatus

Kehon vitamiinivarastot on käytetty mahdollisesti loppuun vuoden pimeimpänä aikana. Nyt on ajankohtaista sitrushedelmien lisäksi popsia porkkanoita ja kasvattaa omaa vihreää voimaa versoista.

Terveellisiä, vitamiinipitoisia versoja voit kasvattaa helmikuusta lähtien esim ikkunalaudalla. Pimeimpään keskitalven aikaan myös versokasvatus tarvitsee lisävaloa.

Versokasvatukseen tarvitset astian, hyvää mielellään luonnonmukaisesti tuotettua multaa, siemeniä, vettä ja lämpöä, sekä muovia kylvöksen peittämiseen. Kastelu käy parhaiten suihkepullon avulla.

Siemeniä liotetaan lasipurkissa muutama tunti.  Liotusveden ja siemenien suhde on siemeniä yksi osa, vettä neljä osaa. Liotuksen jälkeen siemenet huuhdellaan tiheäverkkoisessa siivilässä. Jos halutaan nopeuttaa kasvua, siemeniä voidaan idättää lasipurkissa vuorokauden verran idätysohjeen mukaan. Tämän jälkeen siemenet kylvetän laakeaan reunalliseen astiaan, johon on laitettu kosteaa multaa parin senttimetrin verran tasaiseksi kerrokseksi tai taiteltu kasteltu talouspaperi.

Kastele suihkepullon avulla kylvös perusteellisesti. Siementen päälle ei laiteta multaa, vaan kylvös peitetään pimeäksi mustan, rei’itetyn muovin avulla ja pidetään lämpimässä paikassa. Jos siemenet on idätetty jo noin 2-3 vuorokauden kuluttua, oraat nousevat pintaan ja nostavat peitettä ylös. Poista peite ja nosta viljelmä valoon.

Tasainen kosteus on onnistuneen kasvun edellytys. Liika kastelu on kuitenkin pahasta, sillä juuriston on saatava happea. Noin viikon sisällä versot ovat syöntikelpoisia. Versot leikataan saksilla ja huuhdellaan lävikössä. Ne voi syödä sellaisenaan, lisätä lämpimiin ruokiin, smoothien sekaan, salaatteihin tai voileivän päälle. Niillä voi myös koristella aterioita. Versot ovat parhaimmillaan nuorina, sirkkalehtiasteella.  Versokasvatukseen voit valita kaikkia syötäviä lajeja mm auringonkukkaa,  herneitä,  mangoldia,  parsakaalia, punajuurikasta, retiisiä ja retikkaa, sinappikaalia eli rucolaa, ja vihanneskrassia.

 

Lue lisää hankkeesta!

Ilmianna sopiva Hyvinvoinnin tila tai tule mukaan Hyvinvoinnin tilojen verkostoon!

 

+2
Annalan huvilaaurinkohyvinvoinnin tilahyvinvointihyvinvointivaikutuksetkaamosmasennuskaamosrasitusPerinnetalkootvalohoitoversokasvatus
Kommentoi (0)
0

Ystävällisesti kutsumme kaikki osallistumaan

Eeva Tawast · 13.11.2018

Tänään 13.11. on kansainvälinen Ystävällisyyden päivä (World Kindness Day). Hyvinvoinnin tilojen väki Seinäjoelta, Helsingistä, Lapinjärveltä sekä Lappeenrannasta suunnittelee verkostotapaamista ystävällisissä tunnelmissa Seinäjoella.

Kutsumme kaikki kiinnostuneet osallistumaan Hyvinvoinnin tilojen ystävällismieliseen, kaikille avoimeen toimintaan:

Esimerkiksi Helsingissä Annalan huvilan hyötykasvipalstalla voi olla ystävällinen itselleen, luonnolle ja vapaaehtoisille paraikaa 13.11.2018 syyskylvötapahtumassa. Koko perheen tapahtuma on puolestaan tarjolla 15.11.2018: soitinrakennusta, soittoa ja soppaa! Tutustu myös muihin tuleviin tapahtumiin.

Seinäjoen Kansalaiskampuksen kehittämisessä kansalaisopisto kerää kokemuksia ja muisteloita ajalta, jolloin lääninsairaalan rakennus oli vielä alkuperäisessä käytössään. Myös sairaalakäytön jälkeinen aika kiinnostaa – nythän rakennukseen ja sen lähistölle suunnitellaan hyvinvointia lisäävää toimintaa. Olisiko Sinulla kerrottavaa lääninsairaalasta?

Lapinjärven Perinnetalkoissa helpoin tapa osallistua on liittyä ystävälliseen, kaikille avoimeen torstaitalkoiden toimintaan millä tahansa viikolla.

Lappeenrannan Arjen olohuone etsii paikkaansa ja on kutsumassa pian nettikyselyllä kaikkia kiinnostuneita ideoimaan kiinnostavinta toimintaa sekä ilmiantamaan sopivin hyvinvointitoiminnan tila Sammonlahden alueelle.

Hyvinvoinnin tilat -hankkeen taustalla hyödynnetään positiivisen psykologian periaatteita ja mikäpä sen myönteisempää kuin ystävällisyys! Myös Suomen Positiivisen psykologian yhdistys on haastanut kaikki tekemään ystävällisiä tekoja tutuille ja tuntemattomille. Tähän saa helppoja vinkkejä yhdistyksen blogitekstistä. Yhdistys aikoo kerätä heille raportoituja ystävällisiä tekoja facebook-ryhmäänsä ainakin 27.11.2018 saakka. Sinut on haastettu osallistumaan, ole vähintään ystävällinen itsellesi!

Hankkeessa kehiteltäviä Hyvinvoinnin tiloja:

  • Helsingissä Annalan huvila
  • Seinäjoella Kansalaiskampus
  • Lapinjärvellä Perinnetalkoot, Instagram: perinnetalkoot_traditionstalko
  • Lappeenrannassa Arjen olohuone
  • Jos haluat mukaan Hyvinvoinnin tilojen verkostoon, ota yhteyttä.
+4
Annalan huvilaArjen olohuonehyvinvoinnin tilahyvinvointihyvinvointitoimintaKansalaiskampusPerinnetalkootPositiivinen psykologiaSuomen positiivisen psykologian yhdistysystävällisyys
Kommentoi (0)
Aiemmat postaukset

Bloggaajat

Jari Pihlava

Jari Pihlava

on kiinnostunut toiminnan merkityksestä hyvinvoinnin parantamisessa. Koulutuksessa hän innostuu asiakassuhteen elementeistä ja yhdessä opiskelijoiden sekä muiden kumppaneiden kanssa tekemisestä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, kouluttajapsykoterapeutti, ja toimintaterapeutti.


Eeva Tawast

Eeva Tawast

on psykologi ja ohjaa hyvinvointialojen opiskelijoita (kehitys-, kliininen -, neuro- ja positiivinen psykologia). Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa (2018-2020) hän työskentelee osana Metropolian hyvinvointitiimiä, joka soveltaa Lapinlahden Lähteellä (2015-2017) positiivisen psykologian teoriapohjalla kehitettyä hyvinvointikonseptia. Lähteen hankkeessa lanseerattujen arvohuoltopajojen ja hyvinvoinnin huoltoryhmien lisäksi nyt ihmetellään, millaiseksi muuten muotoutuu hyvinvointia vahvistava toiminta ja myönteisen pöhinän verkosto Hyvinvoinnin tiloissa?


Raili Honkanen-Korhonen

Raili Honkanen-Korhonen

työskentelee Metropoliassa musiikin lehtorina ja opettaa muun muassa rytmimusiikin laulua ja laulupedagogiikkaa. Ilmaisu, improvisaatio ja vuorovaikutus ovat Railin sydäntä lähellä. Näillä keinoilla hän lähestyy myös Hyvinvoinnin tiloja.


Leena Unkari-Virtanen

Leena Unkari-Virtanen

työskentelee lehtorina Metropolian musiikin tutkinnossa ja on koulutukseltaan musiikin tohtori. Hän on mukana monissa tulevaisuuden työtä ja osaamista kartoittavissa hankkeissa ja TKI-tehtävissä. Lisäksi hän vastaa Säveltämisen pedagogiikka- ja Johtosävelet -täydennyskoulutuksista (OPH). Dialogi ja yhteiskehittely ovat hänelle tärkeitä uusien ideoiden ja oivallusten innoittajia, mutta myös työmenetelmiä musiikkipedagogin, tutkijan ja työnohjaajan tehtävissä.


Hyvinvoinnin tilat 2017–2020

Uusimmat postaukset

  • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut

    6.11.2020
  • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia

    6.10.2020
  • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan

    25.9.2020

Arkisto

  • ▼2020 (14)
    • ►marraskuu(1)
      • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut
    • ►lokakuu(1)
      • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia
    • ►syyskuu(2)
      • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan
      • Osallistu Hyvinvoinnin tilojen lopputapahtumiin 1.-23.9.2020!
    • ▼toukokuu(1)
      • Puutarhaneuvontaa ja makaronivuokaa netissä – Perinnetalkoot siirtyi virtuaaliaikaan
    • ►huhtikuu(3)
      • Hyvinvointia verkostotyöllä
      • Huolla aivojasi ja voi hyvin!
      • Hyvinvoinnin tilat on-line
    • ►maaliskuu(2)
      • Ulkoiluponchoja hoivakotiin
      • Hyvää tekevät viherkasvit
    • ►helmikuu(1)
      • Hyvinvointia kokkaamalla
    • ►tammikuu(3)
      • Arabian aarteet -kävelykierrokselle!
      • Sosiaalipedagogista innostumista Annalan huvilalla ja Arabianrannassa
      • Metropolian opiskelijoita Annalan huvilalla
  • ►2019 (13)
    • ►joulukuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa kehitetään voimauttavan elokuvan työpajaa
    • ►lokakuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen arvohuoltopaja Seinäjoen kansalaisopistolla
    • ►elokuu(2)
      • Annalan huvilalla saa soida yhdessä (teksti, kuvat ja videot Sanna Vuolteenaho)
      • Hyvinvoinnin tilassa on mahdollisuuksien ovet ja ikkunat avoinna (teksti ja kuvat: Sanna Vuolteenaho)
    • ►kesäkuu(1)
      • Otto Taipale (teksti, kuvat Päivi Eskelinen-Roos): Keksitään musiikkia!
    • ►toukokuu(2)
      • Lasse Hirvi (teksti, kuvat Lasse Hirvi Band): Musiikillisten muistojen jäljillä
      • Avoimet ovet Hyvinvoinnin tilaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 9-17
    • ►huhtikuu(1)
      • Terveyskioski vie hyvinvointia ihmisten luo - Pia Halonen (toimittanut Eeva Tawast)
    • ►maaliskuu(3)
      • Oman elämäntilanteen hahmottamiseen tarvitaan peilejä
      • Hyvää onnellisuuspäivää!
      • Auringosta energiaa hyvinvointiin ja versokasvatukseen - vieraskynässä Katja Uski (Annalan huvila)
    • ►helmikuu(1)
      • Työhyvinvointi ja hyvinvoiva esimies Eeva Tawast ja Leena Unkari-Virtanen
    • ►tammikuu(1)
      • Ideat, idut ja versot vihertämään talvellakin! - vieraskynässä Katja Uski
  • ►2018 (7)
    • ►marraskuu(1)
      • Ystävällisesti kutsumme kaikki osallistumaan
    • ►lokakuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Arjen olohuone
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Annalan huvila
    • ►syyskuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Perinnetalkoot
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Seinäjoen kansalaiskampus
    • ►elokuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen mahdollisuudet?
    • ►kesäkuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa tapahtuu kesällä
  • ►2017 (14)
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rakkaus ja kiitollisuus - teksti ja artikkelikuva Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Sosiaalinen älykkyys - teksti ja kuva kalliolta Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kauneuden arvostus ja läsnäolo - teksti ja kuvat Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kiitollisuus - teksti ja video Siiri Himberg
    • ►toukokuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Lisää uteliaisuutta - Riikka Vainonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rehellisyys - teksti ja artikkelikuva Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Toiveikkuus - anonyymi opiskelija
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Uteliaisuus ja ystävällisyys - Riikka Vainonen
    • ►huhtikuu(2)
      • Lapinlahden Lähde ihastutti Taito 2017 -konferenssissa Tampereella
      • Kevätmeininkiä Lapinlahden Lähteellä
    • ►maaliskuu(1)
      • Näkökulmia hyvinvointiin
    • ►helmikuu(1)
      • Arvot ja hyvinvointi
    • ►tammikuu(2)
      • Lapinlahden sairaalan yhteisöllinen kulttuurikäyttö palkittiin
      • Hyvinvointikonseptia muotoilemassa Lapinlahden Lähteellä
  • ►2016 (24)
    • ►joulukuu(2)
      • Mielenrauhan julistus joulunajalle (mieli ja kehollisuus!)
      • Positiivisen ikääntymisen utopia - vieraskynässä geronomi Heidi Oilimo
    • ►marraskuu(2)
      • Monta hyvää syytä ryhtyä vapaaehtoiseksi! (kuvat: Siiri Lundström)
      • Positiivinen kasvatus lasten oikeutena
    • ►lokakuu(1)
      • Vahvista hyvinvointiasi - Suomen Mielenterveysseuran vinkit (kuvaaja Konsta Leppänen, otsikkokuva Eeva Tawast)
    • ►syyskuu(1)
      • Positiivinen yhteisö ja myönteiset toimintatavat
    • ►elokuu(2)
      • Hyvinvoiva kesä Lapinlahden Lähteellä
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: kauneuden ja erinomaisuuden arvostus - Silja Palokangas
    • ►heinäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: innokkuus - Emmi Sinkko
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: toiveikkuus - Jenni Kanervo
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: oppimisen ilo - Aili Väisänen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: uteliaisuus - Christopher Kangas
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: sinnikkyys ja oppimisen ilo - Silja Palokangas
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: itsesäätelykyky ja kiitollisuus - Joanna Hyle
      • Oodi Lapinlahden Lähteen vapaaehtoisille!
      • Positiivinen psykologia - teoriasta käytäntöön
    • ►toukokuu(1)
      • Luontoyhteys ja hyvinvointi kaupungissa
    • ►huhtikuu(2)
      • Takaisin Lapinlahteen
      • 10 positiivisen psykologian ja hyvinvoinnin bloggausta
    • ►maaliskuu(2)
      • ”Älä pysäytä musiikkii vaan: ANNA SEN SOIDA – ANNA SEN SOIDA!” (Raili Honkanen-Korhonen)
      • Positiivisen psykologian opiskelu Suomessa
    • ►helmikuu(2)
      • Aleksis Kiven yksinäisyydestä osallistumisen tuottamaan hyvinvointiin
      • Voiko perhosen siivenisku aikaansaada suuren muutoksen?
    • ►tammikuu(1)
      • Hyvinvointikonseptin muotoilua Lapinlahden lähteellä

Lapinlahden lähde -hanke Metropolia.fi-sivustolla

Lapinlahden Lähteellä on kansalaistoimijalähtöinen kehittämishanke kaupunkialueella. Hanke on osa Lapinlahden Lähde- toimintamallia, jolla Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti merkittävästä tyhjillään olevasta sairaalarakennuksesta ja puistosta kehitetään valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kotipesä uudenlaiselle, yhteisöllisyyteen, yrittäjyyteen, osallisuuteen ja vertaistukeen sekä ihmisten voimaantumiseen ja luovaan toimintaan perustuvalle, innovatiiviselle mielen hyvinvoinnin ja kulttuurialan yhteistyölle.

Lue lisää Lapinlahden lähteestä

Lapinlahden Lähteellä -hankkeen 2015–2017 yhteistyökumppanit

© 2015 Metropolia Ammattikorkeakoulu


Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa.

Saavutettavuusseloste Tietosuojaseloste

We are using cookies to give you the best experience on our website.

You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

Hyvinvoinnin muodonmuutos
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Strictly Necessary Cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.