Hyppää pääsisaltöön
Hyvinvoinnin muodonmuutos

Metropolian blogit nostavat keskusteluun aiheita ammattikorkeakoulumme ja kumppaneidemme maailmasta: oppimisesta, työelämästä, yhteistyöstä, osaamisesta, uudistumisesta ja erilaisista kohtaamisista. Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa. Tervetuloa vuoropuheluun kanssamme!

  • Uusimmat postaukset
  • Blogit
  • Metropolian bloggaajat
  • Muut blogit
Hyvinvoinnin muodonmuutos
Tehdään yhdessä tilaa hyvinvoinnille!

Selaile Tagia Galleria Lapinlahti

0

Hyvinvoiva kesä Lapinlahden Lähteellä

Eeva Tawast · 25.8.2016

Lapinlahden Lähteen hanke on voinut kesällä hyvin. Kesätapahtumat saivat kiitosta ja energinen, kulttuurista mielen hyvinvointia ammentava toiminta pokkasi useita palkintoja ja ansaittua mediahuomiota. Lääkäriseura Duodecim palkitsi Lapinlahden Lähteen hankkeen kulttuuripalkinnollaan työstä, joka on ”merkittävästi edistänyt terveyden, sairauden ja kulttuurin keskinäisen yhteyden ymmärtämistä”. Tämän Yle Puheen nettiradionauhoitteen kohdassa 18:40 kerrotaan palkinnosta ja Lähteen toiminnasta. Hävikkiruokaravintolan ja street food -tapahtumien herkkuja kävijät ovat kehuneet televisiouutisissakin, tässä Yle:n uutispätkässä Lähdettä käsitellään kohdassa 18:42. Lähteen Facebookista voi tavata, mikä muu on ”kolahtanut” ja hellinyt kesähyvinvointia. Myös omat kuvani kesän tapahtumista kertovat jotain siitä, kuinka Lapinlahden vanha mielisairaala-alue nykyään aivan uudella tavalla voi hyvin ja kukoistaa:

http://lapinlahdenlahde.fi/fi/galleria-lapinlahti/

Ikäinstituutin Sirkkaliisa Heimonen Seppo Fräntin taidekokoelmaa ihailemassa Galleria Lapinlahden näyttelyssä

Ikäinstituutin Sirkkaliisa Heimonen Seppo Fräntin taidekokoelmaa ihailemassa Galleria Lapinlahden näyttelyssä

http://lapinlahdenlahde.fi/fi/vuokrattavat-tilat/

Työyhteisötapahtumat Lähteellä

Lapinlahden Lähteellä toimii kahvila Lähde, soppakeittiö (päivittäistä keittolounasta) ja hävikkiruokaravintola Loop. Tiloja voi vuokrata esim. työyhteisötapahtumiin.

http://lapinlahdenlahde.fi/fi/events/

Lähteen Käytävägalleria

Lähteen Käytävägalleriaan pääsee, vaikka Galleria Lapinlahti olisi kiinni. Taiteiden yönä Galleria Lapinlahti on auki klo 12-24.

Aleksis Kiven elämäntyö elää Lähteellä.

Lähteellä Kiven tekstejä ja tanssia 110716

11.7.2016 tapahtumassa kunnioitettiin Lapinlahden kuuluisaa entistä potilasta Aleksis Kiveä: hänen tekstejään luettiin eri kielillä ja ilmaistiin myös tanssillisesti.

http://lapinlahdenlahde.fi/fi/lahteen-puoti-ja-patina/

Sisällisesti 2

Sairaalarakennuksen pihamaan puutalossa sijaitsevat Lähteen Puoti ja Patina tarjoavat taidekäsitöitä sekä kirpputorilöytöjä. Myös puitteissa on uutta ja vanhaa, myyntihyllynä toimii esim. vanha lääkekaappi, jossa on joskus ollut ”sisällisesti” nautittavia troppeja.

Puoti ja patina

25.8.2016 Taiteiden yössä tapahtuu Lapinlahden Lähteellä

Lapinlahden historia ja Lapinlahden Lähteen nykyisyys kohtaavat tänään 25.8. taiteiden yössä mm. ääni-installaatiossa ja Taidesaunassa (Helsingin tiettävästi vanhin yleisessä käytössä oleva sauna)! Osallistu ja vaikuta Lapilahden Lähteen tarinaan myös vastaamalla hankkeen hyvinvointikyselyyn vaikkapa heti tai Lähteellä vierailusi aikana.

+15
Duodecimin kulttuuripalkintoGalleria LapinlahtiHävikkiruokaravintolahyvinvointikyselykukoistusLapinlahden lähdemielen hyvinvointiPuoti ja PatinaTaidesaunaTaiteiden yö
Kommentoi (0)
0

Takaisin Lapinlahteen

Eeva Tawast · 28.4.2016

Kun taivallan Helsingin rauhallisella merellisellä puistoalueella kohti Lapinlahden Lähteen kukoistavaa tapahtumatarjontaa, komea, mutta rapistunut rakennus ja nupuillaan olevat, tuoreet kevätkukat muistuttavat alueen historiasta. Olen vieraillut Lähteellä kollegoiden kanssa tänä vuonna mm. saunomassa ja katsomassa kaksi erinomaista taidenäyttelyä, joista tämän bloggauksen valokuvat on otettu. Käytävägalleriassa (ensimmäinen kuva) sekä entisen ylilääkärin virka-asunnon ympäristössä (tulevaa Galleria Lapinlahtea, myöhemmät kuvat) muistelimme omaa lyhyttä Lapinlahden historiaamme. Missä psykologien työhuoneet sijaitsivatkaan? Millaiselta tuntui käydä rakennuksessa ennen verraten vierailuihin nykyisissä stimuloivissa hyvinvointitapahtumissa?

IMG_7945

Patistin kollegat muistelutyöhön otsikolla ”Takaisin Lapinlahteen”. Tähän bloggaukseen valitsin tunnelmaltaan erilaisia muistoja.

”Olin psykologiamanuenssina Lapinlahdessa 2000-luvun alussa. Koin olevani erityisen onnekas, kun pääsin harjoitteluun tähän historialliseen sairaalaan, jonka ympäristö oli kovin kaunis. Minut otettiin osastolla hyvin vastaan ja harjoittelijan mielipiteitä kuunneltiin ja kysyttiin. Avo-osastolla oli potilaita kunnioittava ilmapiiri ja pidin siitä, että henkilökunta pukeutui tavallisiin vaatteisiin, ei sairaalavaatteisiin. Psykologien kesken vallitsi kollegiaalinen ja tutkimustietoa arvostava kulttuuri. Olin kovin innostunut oppimaan ja jouduinkin erikoiseen tilanteeseen, kun olin ymmärtämättä sairaalahierarkiaa mennyt sopimaan keskustelutapaamisia potilaan kanssa. Jouduin tästä syystä yhden hoitajan vakavahenkiseen puhutteluun, jossa minulle selvennettiin, että psykologin tehtävä on tehdä psykologisia tutkimuksia, ei keskustella potilaiden kanssa (joka tehtävä oli siis varattu omahoitajille). En ollut asiasta ihan samaa mieltä, mutta koin parhaimmaksi siinä tilanteessa nöyrtyä palaamaan ruotuun.”

”Istutin useina vuosina kukkasipuleita talkootyönä Lapinlahden puistoon. Se on toiveikasta, mielekästä, hulvatonta ja yhteishenkistä hyvinvointitoimintaa kauniissa miljöössä. Sormia on joskus paleltanut, mutta silloin joku tarjosi lämmintä juotavaa termoksesta. Pro Lapinlahti -liike on tehnyt sinnikkäästi töitä vanhan sairaala-alueen toiminnan jatkamisen puolesta – sipuli kerrallaan…”

”Opiskelin Lapinlahden sairaalassa kliinisen psykologian yksilötutkimuskurssilla ja psykiatrian sivuaineopinnoissa 1990-luvun lopulla. Asiakkaiden – lääkäriopiskelijat puhuivat potilaista – salliessa olimme mukana hoitokokouksissa, joissa tehtiin hirvittävän isoilta tuntuvia ratkaisuja hoidon (ja elämän suunnan) suhteen. Neuvotteluissa olleiden ammattilaisten määrä tuntui hurjalta.”

IMG_7940

”Ystäväni joutui psykoosissa sairaalaan ja tulin häntä tapaamaan kaksi kertaa vuonna 2000. Tapasin hänet ensin potilashuoneessa ja sitten vierailuhuoneessa. Ystäväni toiveet kuolemasta pelottivat. Tilat tuntuivat kaikuisilta ja karuilta.”

”Psykologian pääaineopiskelijana ja psykiatrian sivuaineopiskelijana vuosituhannen vaihteen molemmin puolin sain nähdä Lapinlahden psykiatrisen sairaalan toimintaa monesta kulmasta. Pääsimme seuraamaan vakavasti masentuneelle henkilölle annettua sähkösokkihoitoa, josta muistan suuhun asennetun suojan, jolla estettiin kielen pureminen. Toisena kertana psykiatri esitteli meille vieressään seissyttä transvestiittimiestä ja kertoi hänen seksifetisseistään, ja minua ihmetytti tapa puhua ihmisen asioista kuin hän ei olisi ollut paikalla ja osannut itse kertoa niistä. Oletan, että hän kärsi fetisseistään. Ainakin toivon, ettei hän ollut hoidossa pelkästään transkokemuksensa vuoksi! Graduuni pääsin keräämään kyselyaineistoa syömishäiriöosaston langanlaihoilta nuorilta naisilta, joiden hoitajat pelkäsivät, että väittämäni maagisista ruokauskomuksista voisivat antaa sairastuneille uusia tekosyitä vältellä syömistä. Jännittävintä oli silti päästä tekemään älykkyystesti WAIS:ia taposta syytetylle rotevalle miehelle. Minulle näytettiin turvanappi, jota soittamalla huoneeseen tulisi henkilökuntaa. Jälkikäteen tunsin vahvasti, ettei mielentilatutkimukseen määrätyllä testattavalla ollut mitään aikeita tappaa minua. (Silti suuntauduin myöhemmin kliinisen työn asemesta tutkijaksi).”

”Opiskeluaikana mulla oli on-off-suhde törkeään valehtelevaan tyyppiin, johon kuitenkin olin toivottoman rakastunut. Hän oli töissä Lapparissa. Muistan miten kerran menin häntä tapaamaan hänen työhuoneeseensa siellä, oli muistaakseni kapea kammio oikeanpuoleisessa siivessä. Tarkoitukseni oli selvittää, että mitä helvettiä hän meinaa kaikella epäluotettavuudellaan, en kai saanut häntä muuten kiinni. Juteltiin siellä hänen työhuoneessaan ja halailtiin, eikä mikään tullut sen selvemmäksi. Muistan hämmentyneen olon kävellessäni pois sairaalan puistotietä, oli kevät.”

IMG_7947

”Kävin sairaalarakennuksessa työnohjauksessa, joka oli tärkeä tuki asiakastyöosaamisen kehittymiselle. Koin silloin, että talo pullisteli psyykkisessä hädässä olevia ihmisiä. Tunsin monia, jotka työskentelivät Lapinlahdessa pyrkien parhaansa mukaan auttamaan. Pidettiin tärkeänä huolehtia omasta hyvinvoinnista haastavassa työssä ja oman henkilökohtaisen elämän kriiseissä.”

Nyt 175-vuotisena sairaala on lähirakennuksineen ja puistoalueineen avoimempi yleisölle kuin koskaan – toistaiseksi. Kuka tahansa on tervetullut suurilta osin maksuttomiin hyvinvointi ja kulttuuri -tapahtumiin, kahvilaan, ihmettelemään talon elämää vaalivien vapaaehtoisten luovuutta ja aikaansaavuutta, vaikuttamaan alueen toimintaan ja tulevaisuuteen. Metropolian tiimi rakentaa toiminnalle hyvinvointikonseptia eli esimerkiksi toiminnan kehystä, arvopohjaa ja periaatteita, joilla hyvinvointia voitaisiin yhdessä lisätä ja vahvistaa. Hyvinvointikonsepti muotoutuu yhdessä Lapinlahden lähteen hankekumppaneiden, tapahtumantarjoajien, talon vuokralaisten, vapaaehtoisten ja yleensä helsinkiläisten kanssa – historiaa unohtamatta. Olemme kiinnostuneita myös satunnaisten kävijöiden kokemuksista Lähteellä: kerro, mikä tapahtuma tai toiminta toi hyvää mieltä! Mitä hyvinvointia tukeva toiminta Sinulle on? Entä positiivinen ympäristö, myönteiset Lähteen yhteisön toimintatavat…?

Lue lisää:

Jyväskylän yliopiston tutkimus/ Takaisin Lapinlahteen -muisteluprojektin arkisto: http://lapinlahdenlahde.fi/730-2/

http://lapinlahdenlahde.fi/galleria-lapinlahti/

Toinen Elämäni – My Second Life / Kaisa Kauppilan valokuvia 5.4.-1.5.2016: https://www.facebook.com/events/1163864713638434/

Haava – Seppo Fräntin kokoelma 2.4.-29.5.2016: http://lapinlahdenlahde.fi/haava-seppo-frantin-kokoelma-2-4-29-5-2016/

http://lapinlahdenlahde.fi/mika-on-lahde/

http://www.prolapinlahtiry.fi/

Achté, Kalle 1991. Lapinlahden sairaalan historia. Klaukkala: Recallmed.

+11
arvopohjaGalleria LapinlahtiHaava - Seppo fräntin kokoelmahyvinvointihyvinvointikonseptiLapinlahden lähdepositiivinen ympäristöPro LapinlahtiTakaisin LapinlahteenToinen elämäni Kauppila
Kommentoi (0)

Bloggaajat

Jari Pihlava

Jari Pihlava

on kiinnostunut toiminnan merkityksestä hyvinvoinnin parantamisessa. Koulutuksessa hän innostuu asiakassuhteen elementeistä ja yhdessä opiskelijoiden sekä muiden kumppaneiden kanssa tekemisestä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, kouluttajapsykoterapeutti, ja toimintaterapeutti.


Eeva Tawast

Eeva Tawast

on psykologi ja ohjaa hyvinvointialojen opiskelijoita (kehitys-, kliininen -, neuro- ja positiivinen psykologia). Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa (2018-2020) hän työskentelee osana Metropolian hyvinvointitiimiä, joka soveltaa Lapinlahden Lähteellä (2015-2017) positiivisen psykologian teoriapohjalla kehitettyä hyvinvointikonseptia. Lähteen hankkeessa lanseerattujen arvohuoltopajojen ja hyvinvoinnin huoltoryhmien lisäksi nyt ihmetellään, millaiseksi muuten muotoutuu hyvinvointia vahvistava toiminta ja myönteisen pöhinän verkosto Hyvinvoinnin tiloissa?


Raili Honkanen-Korhonen

Raili Honkanen-Korhonen

työskentelee Metropoliassa musiikin lehtorina ja opettaa muun muassa rytmimusiikin laulua ja laulupedagogiikkaa. Ilmaisu, improvisaatio ja vuorovaikutus ovat Railin sydäntä lähellä. Näillä keinoilla hän lähestyy myös Hyvinvoinnin tiloja.


Leena Unkari-Virtanen

Leena Unkari-Virtanen

työskentelee lehtorina Metropolian musiikin tutkinnossa ja on koulutukseltaan musiikin tohtori. Hän on mukana monissa tulevaisuuden työtä ja osaamista kartoittavissa hankkeissa ja TKI-tehtävissä. Lisäksi hän vastaa Säveltämisen pedagogiikka- ja Johtosävelet -täydennyskoulutuksista (OPH). Dialogi ja yhteiskehittely ovat hänelle tärkeitä uusien ideoiden ja oivallusten innoittajia, mutta myös työmenetelmiä musiikkipedagogin, tutkijan ja työnohjaajan tehtävissä.


Hyvinvoinnin tilat 2017–2020

Uusimmat postaukset

  • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut

    6.11.2020
  • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia

    6.10.2020
  • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan

    25.9.2020

Arkisto

  • ►2020 (14)
    • ►marraskuu(1)
      • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut
    • ►lokakuu(1)
      • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia
    • ►syyskuu(2)
      • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan
      • Osallistu Hyvinvoinnin tilojen lopputapahtumiin 1.-23.9.2020!
    • ►toukokuu(1)
      • Puutarhaneuvontaa ja makaronivuokaa netissä – Perinnetalkoot siirtyi virtuaaliaikaan
    • ►huhtikuu(3)
      • Hyvinvointia verkostotyöllä
      • Huolla aivojasi ja voi hyvin!
      • Hyvinvoinnin tilat on-line
    • ►maaliskuu(2)
      • Ulkoiluponchoja hoivakotiin
      • Hyvää tekevät viherkasvit
    • ►helmikuu(1)
      • Hyvinvointia kokkaamalla
    • ►tammikuu(3)
      • Arabian aarteet -kävelykierrokselle!
      • Sosiaalipedagogista innostumista Annalan huvilalla ja Arabianrannassa
      • Metropolian opiskelijoita Annalan huvilalla
  • ►2019 (13)
    • ►joulukuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa kehitetään voimauttavan elokuvan työpajaa
    • ►lokakuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen arvohuoltopaja Seinäjoen kansalaisopistolla
    • ►elokuu(2)
      • Annalan huvilalla saa soida yhdessä (teksti, kuvat ja videot Sanna Vuolteenaho)
      • Hyvinvoinnin tilassa on mahdollisuuksien ovet ja ikkunat avoinna (teksti ja kuvat: Sanna Vuolteenaho)
    • ►kesäkuu(1)
      • Otto Taipale (teksti, kuvat Päivi Eskelinen-Roos): Keksitään musiikkia!
    • ►toukokuu(2)
      • Lasse Hirvi (teksti, kuvat Lasse Hirvi Band): Musiikillisten muistojen jäljillä
      • Avoimet ovet Hyvinvoinnin tilaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 9-17
    • ►huhtikuu(1)
      • Terveyskioski vie hyvinvointia ihmisten luo - Pia Halonen (toimittanut Eeva Tawast)
    • ►maaliskuu(3)
      • Oman elämäntilanteen hahmottamiseen tarvitaan peilejä
      • Hyvää onnellisuuspäivää!
      • Auringosta energiaa hyvinvointiin ja versokasvatukseen - vieraskynässä Katja Uski (Annalan huvila)
    • ►helmikuu(1)
      • Työhyvinvointi ja hyvinvoiva esimies Eeva Tawast ja Leena Unkari-Virtanen
    • ►tammikuu(1)
      • Ideat, idut ja versot vihertämään talvellakin! - vieraskynässä Katja Uski
  • ►2018 (7)
    • ►marraskuu(1)
      • Ystävällisesti kutsumme kaikki osallistumaan
    • ►lokakuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Arjen olohuone
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Annalan huvila
    • ►syyskuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Perinnetalkoot
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Seinäjoen kansalaiskampus
    • ►elokuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen mahdollisuudet?
    • ►kesäkuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa tapahtuu kesällä
  • ►2017 (14)
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rakkaus ja kiitollisuus - teksti ja artikkelikuva Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Sosiaalinen älykkyys - teksti ja kuva kalliolta Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kauneuden arvostus ja läsnäolo - teksti ja kuvat Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kiitollisuus - teksti ja video Siiri Himberg
    • ►toukokuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Lisää uteliaisuutta - Riikka Vainonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rehellisyys - teksti ja artikkelikuva Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Toiveikkuus - anonyymi opiskelija
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Uteliaisuus ja ystävällisyys - Riikka Vainonen
    • ►huhtikuu(2)
      • Lapinlahden Lähde ihastutti Taito 2017 -konferenssissa Tampereella
      • Kevätmeininkiä Lapinlahden Lähteellä
    • ►maaliskuu(1)
      • Näkökulmia hyvinvointiin
    • ►helmikuu(1)
      • Arvot ja hyvinvointi
    • ►tammikuu(2)
      • Lapinlahden sairaalan yhteisöllinen kulttuurikäyttö palkittiin
      • Hyvinvointikonseptia muotoilemassa Lapinlahden Lähteellä
  • ▼2016 (24)
    • ►joulukuu(2)
      • Mielenrauhan julistus joulunajalle (mieli ja kehollisuus!)
      • Positiivisen ikääntymisen utopia - vieraskynässä geronomi Heidi Oilimo
    • ►marraskuu(2)
      • Monta hyvää syytä ryhtyä vapaaehtoiseksi! (kuvat: Siiri Lundström)
      • Positiivinen kasvatus lasten oikeutena
    • ►lokakuu(1)
      • Vahvista hyvinvointiasi - Suomen Mielenterveysseuran vinkit (kuvaaja Konsta Leppänen, otsikkokuva Eeva Tawast)
    • ►syyskuu(1)
      • Positiivinen yhteisö ja myönteiset toimintatavat
    • ▼elokuu(2)
      • Hyvinvoiva kesä Lapinlahden Lähteellä
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: kauneuden ja erinomaisuuden arvostus - Silja Palokangas
    • ►heinäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: innokkuus - Emmi Sinkko
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: toiveikkuus - Jenni Kanervo
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: oppimisen ilo - Aili Väisänen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: uteliaisuus - Christopher Kangas
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: sinnikkyys ja oppimisen ilo - Silja Palokangas
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: itsesäätelykyky ja kiitollisuus - Joanna Hyle
      • Oodi Lapinlahden Lähteen vapaaehtoisille!
      • Positiivinen psykologia - teoriasta käytäntöön
    • ►toukokuu(1)
      • Luontoyhteys ja hyvinvointi kaupungissa
    • ►huhtikuu(2)
      • Takaisin Lapinlahteen
      • 10 positiivisen psykologian ja hyvinvoinnin bloggausta
    • ►maaliskuu(2)
      • ”Älä pysäytä musiikkii vaan: ANNA SEN SOIDA – ANNA SEN SOIDA!” (Raili Honkanen-Korhonen)
      • Positiivisen psykologian opiskelu Suomessa
    • ►helmikuu(2)
      • Aleksis Kiven yksinäisyydestä osallistumisen tuottamaan hyvinvointiin
      • Voiko perhosen siivenisku aikaansaada suuren muutoksen?
    • ►tammikuu(1)
      • Hyvinvointikonseptin muotoilua Lapinlahden lähteellä

Lapinlahden lähde -hanke Metropolia.fi-sivustolla

Lapinlahden Lähteellä on kansalaistoimijalähtöinen kehittämishanke kaupunkialueella. Hanke on osa Lapinlahden Lähde- toimintamallia, jolla Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti merkittävästä tyhjillään olevasta sairaalarakennuksesta ja puistosta kehitetään valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kotipesä uudenlaiselle, yhteisöllisyyteen, yrittäjyyteen, osallisuuteen ja vertaistukeen sekä ihmisten voimaantumiseen ja luovaan toimintaan perustuvalle, innovatiiviselle mielen hyvinvoinnin ja kulttuurialan yhteistyölle.

Lue lisää Lapinlahden lähteestä

Lapinlahden Lähteellä -hankkeen 2015–2017 yhteistyökumppanit

© 2015 Metropolia Ammattikorkeakoulu


Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa.

Saavutettavuusseloste Tietosuojaseloste

We are using cookies to give you the best experience on our website.

You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

Hyvinvoinnin muodonmuutos
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Strictly Necessary Cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.