Tämä elämä -hankkeessa päästään tositoimiin vuodenvaihteen jälkeen, kun ensimmäinen pilottijakso alkaa. Tammikuussa järjestettävän kuuden päivän koulutusjakson on tarkoitus valmistaa mukaan tulevia opiskelijoita koululaistyöpajojen ohjaamiseen.
Tulevaa koulutusjaksoa on suunniteltu elokuusta alkaen hankkeen monipuolisen asiantuntijatyöryhmän voimin. Mukana on ryhmäpedagogiikan, nuorisotyön, erityispedagogiikan, taiteen soveltavan käytön, musiikkipedagogiikan ja pelimusiikin asiantuntijoita. Koulutusjakson ohjelmaluonnos näyttääkin varsin mielenkiintoiselta:
Maanantai 15.1.
Ryhmän ohjaaminen, ryhmäytyminen
Hankkeen esittely ja aikataulut
Johdatus erityispedagogiikan kysymyksiin
Omat toiveet ja pohdinnan aiheet
Tiistai 16.1.
Kehorytmiikka
Elementti-improvisaatio
Nuorisotyön näkökulma
Opinto-ohjaajan puheenvuoro
Keskiviikko 17.1.
Asiaa toimintakyvystä
Opinto-ohjaus Valteri-koulu Ruskiksessa
Erilaisuuden ja moninaisuuden kohtaaminen
Maanantai 22.1.
Pelipohja ja sen käyttäminen työpajoissa
Koululaistyöpajojen suunnittelua
Tiistai 23.1.
Koululaistyöpajojen suunnittelua
Positiivinen pedagogiikka
Keskiviikko 24.1.
Koululaistyöpajojen suunnittelua
Suunnitelmien reflektointia ryhmässä
Ensimmäiseen pilottiin tulee mukaan opiskelijoita Metropolian Musiikin ja Sosiaalisen hyvinvoinnin osaamisalueilta sekä erityispedagogiikan opiskelijoita Helsingin yliopistosta. Opiskelijat muodostavat monialaisia työpareja tai -ryhmiä, ja pitävät yhteensä neljä työpajaa koululaisille tammi-helmikuun vaihteessa. Pilottiin osallistuvat koululaiset tulevat Valteri-koulu Ruskiksesta, Kannelmäen peruskoulusta, Laajasalon peruskoulusta sekä Hyökkälän koulusta Tuusulasta.
Tiedossa on siis varsin monipuolista ja monialaista yhteistyötä niin asiantuntijoiden ja opiskelijoiden, kuin koululaistenkin osalta!
Hanna-Maija Aarnio
Projektisuunnittelija, Tämä elämä -hanke
Metropolian Musiikki
Ei kommentteja