Jos Pokémon Go on uppo-outo juttu, klikkaa tästä ja lue, mistä on kyse.
Pokémon Go rantautui Suomeen heinäkuun puolessa välissä. Siitä tuli heti viraali-ilmiö. Yhtäkkiä kaikkialla näkyi ihmisiä kännykät kädessä jahtaamassa Pokémon-hahmoja.
Eivätkä pelaajat ole ainoastaan lapsia tai teinejä. 90-luvun nuoret aikuiset katsoivat televisiosta Pokémon-piirrettyjä ja nyt heillä on nostalgian aika – kaipuu lapsuuteen ja nuoruuteen. Pokémon yhdistää pelaajat vauvasta vaariin. Tämän todistaa senioreille perustettu Facebook-ryhmä.
Summa sumarrum Pokémon-pelaajat ovat Metropolian tulevia ja nykyisiä opiskelijoita, henkilökuntaa, asiakkaita. Lomalta töihin palattuani mietinkin, miten Pokémon istuu Metropolian brändilupaukseen ”energisoiva kumppani” ja markkinointiin.

Kotimatkalla kävelin Myllypuron ostarin Pokémon Gymin kautta. Kaksi vaahtosammuttimen kokoista nassikaa tuli kysymään minulta, pelaanko Pokémonia ja mikä on Pokémon nimeni. Toinen nassikoista totesi, etten tulisi voittamaan heitä. Ja näin kävi. Hävisin pelin.
Pokémon – Metropolia – Energisoiva kumppani
Ihmiset kaipaavat yritysten ja brändien taakse inhimillisyyttä. Metropolian näkyminen Pokémon-yhteisössä luo myönteistä mielikuvaa Metropolialle ja viestittää ajassa olevasta korkeakoulusta.
Pokémon saa ihmiset liikkumaan, luo osallistumista ja tutustuttaa ihmisiä toisiinsa. Pokémonin parissa on helppo ruveta juttusille tuntemattomien kanssa. Pelin henki sopii hyvin Metropolian meininkiin ja brändiin.
Oiskelijoiden ja henkilöstön yhteisessä MetroSport 2016 -hyvinvointi- ja liikuntatapahtumassa Pokémon Go on mukana . Opiskelijoiden Liikuntaliitto näkee Pokémonissa mahdollisuuden nuorten terveyden edistämiseen.
Poké Stopit ja Poké Gymit keräävät paljon ihmisiä samaan paikkaan. Metropolian neljää kampusta voisi tehdä tunnetuiksi näillä pysäkeillä. Varsinkin jos tulevaisuudessa kampuksille voi ostaa omat Poké Stopit ja Poké Gymit.

Bulevardin Poké Stopilla lukee Teknillinen opisto.
Pokémon markkinointiviestinnässä
Pokémon Luren avulla voisi houkutella Studia-messujen kävijöitä Metropolian ständille.
Markkinoinnissa voisi hyödyntää Facebookia, sillä se antaa mahdollisuuden kohdentaa mainontaa suoraan Pokémon GO -pelaajille.
Metropolian some-postauksissa näkyät Pokémon-hahmot.
Yritykset ovat jo löytämeet Pokémonin markkinonintiinsa. Myös opetuksen avuksi sitä on mietitty.
Outi Lammin mukaan Pokémon Go:n tyyppinen peli on hyvä esimerkki reaalimaailman ja jatketun todellisuuden hyödyntämisestä. Parhaat oppimisympäristöt ja -sovellukset hämärtävät reaali- ja virtuaalimaailmojen rajaa.
Kestääkö Poké-huuma?
Sen näyttää aika, mutta pelin kehittäjän Nianticin mukaan luvassa on monenlaisia uudistuksia.
Olkaamme siis korvat höröllä ja silmät avoinna. Liian aikuiseksi ei kannata kasvaa koskaan.
Kiinnostuitko?
Pokéstop, lure, gymi ja XP – IL:n Pokémon Go -opas selittää mistä pelissä on kyse
Facebook-ryhmät
Pokemon Go Suomi
Pokemon Go Seniorit (suljettu ryhmä, pyydä lisämään itsesi ryhmään)