Viestintälähettiläs

Metropolian blogit nostavat keskusteluun aiheita ammattikorkeakoulumme ja kumppaneidemme maailmasta: oppimisesta, työelämästä, yhteistyöstä, osaamisesta, uudistumisesta ja erilaisista kohtaamisista. Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa. Tervetuloa vuoropuheluun kanssamme!

  • Uusimmat postaukset
  • Blogit
  • Metropolian bloggaajat
  • Muut blogit
Viestintälähettiläs
Kohti uudenlaisia tapoja viestiä digitaalisesti - vuorovaikutuksessa ja kohdaten

Selaile Tagia Sosiaalinen media

0

Pokémon Go Metropolia Go

Ilse Skog · 12.8.2016
Kollegalta saatu Pokémon heijastin kädessäni.

Jos Pokémon Go on uppo-outo juttu,  klikkaa tästä ja lue, mistä on kyse.

Pokémon Go rantautui Suomeen heinäkuun puolessa välissä. Siitä tuli heti viraali-ilmiö. Yhtäkkiä kaikkialla näkyi ihmisiä kännykät kädessä jahtaamassa Pokémon-hahmoja.

Eivätkä pelaajat ole ainoastaan lapsia tai teinejä. 90-luvun nuoret aikuiset katsoivat televisiosta Pokémon-piirrettyjä ja nyt heillä on nostalgian aika – kaipuu lapsuuteen ja nuoruuteen. Pokémon yhdistää pelaajat vauvasta vaariin. Tämän todistaa  senioreille perustettu Facebook-ryhmä.

Summa sumarrum Pokémon-pelaajat ovat Metropolian tulevia ja nykyisiä opiskelijoita, henkilökuntaa, asiakkaita. Lomalta töihin palattuani mietinkin, miten Pokémon istuu Metropolian brändilupaukseen ”energisoiva kumppani” ja markkinointiin.

Kotimatkalla kävelin Myllypuron ostarin Pokémon Gymin kautta. Kaksi vaahtosammuttimen kokoista nassikaa tuli kysymään minulta, pelaanko Pokémonia ja mikä on Pokémon nimeni. Toinen nassikoista totesi, etten tulisi voittamaan heitä. Ja näin kävi. Hävisin pelin.

Kotimatkalla kävelin Myllypuron ostarin Pokémon Gymin kautta. Kaksi vaahtosammuttimen kokoista nassikaa tuli kysymään minulta, pelaanko Pokémonia ja mikä on Pokémon nimeni. Toinen nassikoista totesi, etten tulisi voittamaan heitä. Ja näin kävi. Hävisin pelin.

 

Pokémon – Metropolia – Energisoiva kumppani

Ihmiset kaipaavat yritysten ja brändien taakse inhimillisyyttä. Metropolian näkyminen Pokémon-yhteisössä luo myönteistä mielikuvaa Metropolialle ja viestittää ajassa olevasta korkeakoulusta.

Pokémon saa ihmiset liikkumaan, luo osallistumista ja tutustuttaa ihmisiä toisiinsa. Pokémonin parissa on helppo ruveta juttusille tuntemattomien kanssa. Pelin henki sopii hyvin Metropolian meininkiin ja brändiin.

Oiskelijoiden ja henkilöstön yhteisessä MetroSport 2016 -hyvinvointi- ja liikuntatapahtumassa Pokémon Go on mukana . Opiskelijoiden Liikuntaliitto näkee Pokémonissa mahdollisuuden nuorten terveyden edistämiseen.

Poké Stopit ja Poké Gymit keräävät paljon ihmisiä samaan paikkaan. Metropolian neljää kampusta  voisi tehdä tunnetuiksi näillä pysäkeillä. Varsinkin jos tulevaisuudessa kampuksille voi ostaa omat Poké Stopit ja Poké Gymit.

Bulevardin Poké Stopilla lukee Teknillinen opisto.

Bulevardin Poké Stopilla lukee Teknillinen opisto.

Pokémon markkinointiviestinnässä

Pokémon Luren avulla voisi houkutella Studia-messujen kävijöitä Metropolian ständille.

Markkinoinnissa voisi hyödyntää Facebookia, sillä se antaa mahdollisuuden kohdentaa mainontaa suoraan Pokémon GO -pelaajille.

Metropolian some-postauksissa näkyät  Pokémon-hahmot.

Yritykset ovat jo löytämeet Pokémonin markkinonintiinsa.  Myös opetuksen avuksi sitä on mietitty.

Outi Lammin mukaan Pokémon Go:n tyyppinen peli on hyvä esimerkki reaalimaailman ja jatketun todellisuuden hyödyntämisestä. Parhaat oppimisympäristöt ja -sovellukset hämärtävät reaali- ja virtuaalimaailmojen rajaa.

Kestääkö Poké-huuma?

Sen näyttää aika, mutta pelin kehittäjän Nianticin mukaan luvassa on monenlaisia uudistuksia.

Olkaamme siis korvat höröllä ja silmät avoinna. Liian aikuiseksi ei kannata kasvaa koskaan.

Kiinnostuitko?

Pokéstop, lure, gymi ja XP – IL:n Pokémon Go -opas selittää mistä pelissä on kyse

Facebook-ryhmät

Pokemon Go Suomi
Pokemon Go Seniorit (suljettu ryhmä, pyydä lisämään itsesi ryhmään)

3+
Lisätty todellisuusMobiiliPokemonSosiaalinen media
Kommentoi (0)
0

Ajan hermolla vai somepaasto?

Ilse Skog · 23.6.2016

Moni laittaa sosiaalisen median pillit pussiin kesäloman ajaksi ja pitää somepaaston. Pitäisiköhän minunkin? Jos näin teen, niin meneekö joku tärkeä asia ohi?

Normiviikonloppuna aamukahvilla selaan somekanavia samalla kun luen Digi-Hesaria. Se toimii. Hesari on aina hiukan jäljessä uusimman tiedon jakamisessa. Twitter on ajan tasalla.

Jos ja kun Digi-Hesarissa on mielenkiintoisia juttuja, vaikka korkeakoulumaailmaan liittyviä, jaan ne omissa somekanavissani eteenpäin. Symbioosi Digi-Hesarin kanssa sujuu.

En usko pystyväni somepaastoon. Minulla on pinttyneet tapani. Facebook, Pinterest ja Instagarm ovat valokuva-albumejani. Teen niitä itselleni. Tallennan kesämuistoja, jotka ovat kyllä paljolti ruokakuvia. Minä ja mies tykätään tehdä ruokaa – ja pitäähän kattaukset ja ruoat kuvata – muistoksi.

parveke

Kesämökki on oma parveke.

Elämä on niin digiä nykyään. Uusin villitykseni on äänikirjat. Mikäpä on ihanampaa kuin lojua parvekkeen sohvalla korvakuulokkeet päässä ja kuunnella kirjan luentaa.

Mutta jos kuitenkin mieleni muuttuu, niin löysin netistä hyviä vinkkejä, joilla somepaaston onnistumista voi helpottaa – Pidä somepaasto – näillä vinkeillä onnistut!

1+
DigitaalisuusMobiiliSomepaastoSosiaalinen media
Kommentoi (0)
1

Brändää itsesi asiantuntijana

Ilse Skog · 13.4.2016
Tässä heittäydyin Facebookiin ennen kevätkonserttia selfiekuvalla. Eikä hävetä melkein yhtään. Tämä on osa omaa asiantuntijabrändäämistäni Metropolian työntekijälähettiläänä.

Törmäsin Facebookissa Talouselämä-lehden artikkeliin, jossa Boston Consulting Groupin tähtikonsultti Antonella Mei-Pochtle toteaa, että itsensä brändääminen ei ole suomalaisten vahvuus. Hän jatkaa kehottamalla hankkiutumaan ujoudesta eroon, sillä nyt itsensä brändääminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen.

Monille meistä on jo alakoulussa opetettu, että ”ken itsensä ylentää, se alennetaan”. Siksi kai tuntuu vieraalta, jopa nololta oman asiantuntijuutensa brändääminen. Mutta maailma on muuttunut kouluajoista. Nyt meillä on käytössä sosiaalisen median alustoja, kuten Twitter, LinkedIn, blogit, joilla voi tuoda asiantuntijuuttaan näkyviin omalla persoonallaan. Enää ei kannata piilottaa kynttiläänsä vakan alle.

Asiantuntijabrändi ei kuitenkaan kauas kanna tyhjiössä. Ympärille tarvitaan verkostoja. LinkedIn on hyvä kanava asiantuntijaprofiilin luomiseen ja verkostojen rakentamiseen.

Kaikki alkaa profiilista

Satsaa vakuuttavaan ja erottuvaan LinkedIn-profiilin. Käytä otsikossa nykytilanteesi lisäksi 3 – 5 avainsanaa, jotka kuvaavat ydinosaamistasi. Itse olen laittanut otsikkoon viestintäsuunnittelija-nimikkeen lisäksi määritteitä: yhteisömanageri ja digitaalisen viestinnän edistäjä. Otsikkoon mahtui mukaan myös Twitter-nicknameni @Ippuli.

IMG_7982

Panosta profiili-kuvaasi. Se antaa ensivaikutelman sinusta. Kasvokuva edestäpäin – hymyillä saa ja neutraali tausta. Käytä kansikuvana kuvaa, joka näyttää osaamistasi tai yritystäsi.

Seuraava tärkeä kohta on ”Summary”, joka tiivistää ydinosaamisesi. Kirjoita tiivis, ydinosaamisestasi kertova yhteenveto, joka herättää mielenkiinnon. Mitä, milloin, miksi, millä välineillä.

Käytä tiivistelmässä minä-muotoa ja verbejä. Pidä kappaleet lyhyinä ja jämäköinä.

Lisää myös linkkejä: Twitter, Instagram, blogi.

Oman LinkedInini olen laatinut suomeksi. En tähtää globaaleille markkinoille. Tällä hetkellä LinkedInissä on 900 000 rekisteröitynyttä suomalaista. LinkedIn on luvannut, että kun määrä saavuttaa miljoonan, LinedInin saa myös suomenkielisenä. Ehkä tässä käy kuten Twitterissä, jossa aluksi kaikki tviittasivat vain englanniksi.

Verkostoissa tulet tutuksi

Kun olet luonnut tai päivittänyt LinkedIn-profiilisi kuntoon, ala kasvattamaan aktiivisesti kontaktiverkostoasi. LinkedIn on kuin käyntikortti. Kun tapaat ihmisiä työyhteisössäsi, seminaareissa, koulutuksissa ym. areenoilla, kutsu heidät kontaktiksesi personoidulla kutsulla.

Metropolia on työyhteisö, jonka henkilöstöllä on paljon osaamista ja asiantuntijuutta. Anna asiantuntijuutesi näkyä. Tuo osaamisesi ja projektisi esiin. Tunnista vahvuutesi, näytä kiinnostuksesi. Asiantuntijuutesi brändi syntyy vain, kun sinut tunnetaan ja huomataan.

Ole rohkea ja uskalla heittäytyä omalla persoonallisuudellasi someen.

Loppusanat

Sain opastaa kahta toimintaterapiaopiskelijaryhmää LinkedIniin. Ohessa opastuksessa käyttämäni esitys.

LinkedIn työnhakuun ja verkostoitumiseen from Metropolia Ammattikorkeakoulu – Helsinki Metropolia University of Applied Sciences

Jos sinua kiinnostaa henkilö- ja asiantuntijabrändin ero, lue Kati Saarion bloggaus Asiantuntijabrändi vai henkilöbrändi.

 

3+
AsiantuntijaBrändiDigitaalisuusLinkedInSosiaalinen media
Kommentoi (1)
Aiemmat postaukset

Bloggaajat

Ilse Skog

Ilse Skog

toimii Metropolian viestintäpalveluissa viestintäsuunnittelijana ja digimentorina. Työkenttään kuuluvat media- ja työyhteisöviestintä, uutisoinnit, työntekijälähettiläiden sparraus sekä yhteisömanagerointi sosiaalisessa mediassa. Digitaalisuus ja robotisaatio ovat Ilsen tämän hetken intohimoja. Ohjatut jumpat, kuntosalitreenit, avantouinti sekä kokkailu viikonloppuisiin täyttävät Ilsen vapaa-aikaa. Lomilla Ilselle mieluisia ovat kaupunkimatkat.


Uusimmat postaukset

  • Metropolia digiloikkasi SomeTime2017 -tapahtumaan

    21.6.2017
  • Digisti joustavasti töissä – pilveen tai paikan päälle

    5.5.2017
  • Digisti joustavaan työhön ja uudistavaan toimintakulttuuriin

    28.4.2017

Arkisto

  • ► 2017 (5)
    • ► kesäkuu (1)
      • Metropolia digiloikkasi SomeTime2017 -tapahtumaan
    • ► toukokuu (1)
      • Digisti joustavasti töissä - pilveen tai paikan päälle
    • ► huhtikuu (1)
      • Digisti joustavaan työhön ja uudistavaan toimintakulttuuriin
    • ► maaliskuu (2)
      • Omia kokeiluja - podcast Metropoliassa
      • Podcast viihdyttää ja opettaa
  • ▼ 2016 (11)
    • ► marraskuu (1)
      • Työntekijälähettiläs rakentaa omaa asiantuntijabrändiään
    • ► lokakuu (1)
      • Ordnung muss sein –Trello järjestää
    • ▼ elokuu (1)
      • Pokémon Go Metropolia Go
    • ► kesäkuu (2)
      • Jotta meistä tulisi ME
      • Ajan hermolla vai somepaasto?
    • ► toukokuu (1)
      • Mitä digitaalisuus on viestinnän työkentässäni?
    • ► huhtikuu (1)
      • Brändää itsesi asiantuntijana
    • ► maaliskuu (1)
      • Unelmista voi tehdä totta
    • ► helmikuu (3)
      • Digiajan pikkuapulaiset Applen mobiilimaailmassa
      • Hei me twiitataan!
      • Livetwiittaamassa

Avainsanat

#metropolianmeininki #mikäestää 360-video Analysointi Apple Asiantuntija Asiantuntijabrändi Avoimuus Brändi Dialogi Digitaaliset oppimisympäristöt Digitaalisuus Etätyö Google Drive Hashtag Henkilöbrändi iBooks Joustotyö Kampukset Kielikylpy Kokeilukulttuuri LinkedIn Lisätty todellisuus Liveraportointi Mittaaminen Mobiili Muistikirja OneNote Oppiminen Periscope Podcast Pokemon Somepaasto SomeTime Sosiaalinen media Teetoisin Toimintakulttuuri Trello Tunniste Twitter Työntekijälähettiläs Virtuaalikampus Yammer Yhteisömanageri

RSS

Tilaa RSS-syöte

© 2015 Metropolia Ammattikorkeakoulu