Ensimmäisessä Metropolian blogissani kerron hieman erilaisesta työpäivästäni Twitterin ja Periscopen parissa.
Vietin viime viikon torstain Korjaamolla #MetropoliaFutures-tapahtumassa livetwiittaajan ja livestreemaajan roolissa.
Viikkoa ennen tapahtumaa valmistauduin ja luin Hanna Takalan oivalliset ohjeet Zenton blogista ja liveraportoinnista.
Etsin etukäteen valmiiksi puhujien Twitter-handleja ja twiittasin heille tapahtumasta. Viestin myös tapahtumaan osallistuvalle henkilökunnalle Tuubi-intranetin kautta esiintyjien Twitter-tunnukset ja kannustin twiittaamaan ahkerasti #MetropoliaFutures-häshtägillä.
Ennakkomarkkinoin tapahtumaa sekä @metropolia ’n että omalta @Ippuli-tililtäni.
Päätin myös rohkeasti kokeilla tapahtumassa Periscopea https://ktch.tv/6Bw8
Psykoterapiakeskus Vastaamon perustajalle ja toimitusjohtaja Ville Tapiolle lähetin ennen tilaisuutta Twitterin kautta kysymyksen, sopiiko Periscope-haastattelu. Lounastauolla Periscope-haastattelu toteutui. Tässä minulle tosin kävi klassinen moka. Haastattelun muistiinpanot putosivat lattialle, juuri kun lähetys oli käynnistynyt – siinä hässäkässä tablettikin kääntyi ja haastateltavan kuva myös. Autenttista live-lähetystä siis.
Twiittasin ja skooppasin ahkerasti sekä Metropolian että omalta Twitter-tililtäni. Jatkossa aion kuitenkin @metrpolia-tilin sijasta keskittää isoimmat tykitykset omalle @Ippuli-tilililleni.

Käytin liveraportoinnissa sekä Metropolian että omaa Twitteriäni. Näiden kahden tilin välillä oli jonkin verran päällekkäisiä seuraajia, kuten kuva osoittaa.
Livetwiittauksen tavoite oli saada näkyvyyttä tapahtumalle. Siinä kyllä onnistuin mielestäni hyvin. Tapahtuma tavoitti reilut 24 000 tiliä. #MetropoliaFutures ylti jopa viraali-ilmiöksi. https://tagboard.com/metropoliafutures/search
Jälkikäteen itseäni hieman huolestutti, olinko spämmännyt twiittejä liikaa Metropolian tililtä. Purin huoltani Hanna Takalalle. Hänen vastauksensa lohdutti: tuolloin 28.1. Metropolian Twitter sai lisää seuraajia ja Hannan mukaan siihen osallisena oli livetwiittaukseni.
Positiivista oli myös MetropoliaFutures-tapahtumasta lähtenyt päivän suosituin twiitti.
Summa summarum
Olen livetwiitannut aiemminkin tilaisuuksissa, mutta tällä kertaa päätin arvioida tehoa Hanna Takalan Zento-blogeissa esittämien analytiikkatyökalujen avulla. Niiden tulokset vahvistivat käsitystäni, että isoissa tapahtumissa kannattaa valjastaa työntekijöitä twiittaamaan tapahtuman hästägillä – ja myös linkittämään twiitit kunkin esiintyjän Twitter-nicknameen.
Lisäksi tapahtumissa olisi hyvä olla toinenkin ”virallinen twitteristi” – vaikka etänä. Näin saavutetaan paremmin laaja näkyvyys. Twiittien sisältöön pitää myös kiinnittää huomiota ja nostaa esityksistä asioita, jotka innostavat etäosallistujat ja kanssatwiittaajat dialogiin sekä jakamaan.
Olen koonnut koko päivän tarinan alusta loppuun Storify-palveluun. Koe ja elä #MetropoliaFutures Storify
Päivän päätteeksi juontaja André Noël Chakerin johdolla yleisö lauloi yhdessä ”Tähtilampun alla” ja piti toisiaan kädestä kiinni.
#MetropoliaFutures# pidettiin 28.1.2016 Korjaamolla. Tapahtuman ideana oli käynnistää keskustelu ja yhteinen kehittäminen erityisesti innovaatiotoiminnan, oppimisen ja työelämän uuden osaamisen kehittämiseksi. Osallistujat olivat kulttuurin ja hyvinvoinnin opiskelijoita, henkilöstöä ja työelämäkumppaneita. |