Maistoin Havaijilla Cheddar Bay Biscuitsejä, eli siis cheddarkeksejä. Huh heijaa, taas mennään näiden amerikkalaisten hömpötyksillä, ajattelin. Mutta kun sain suuhuni uunituoreen, mehevän mutta rapean leivoksen, olin myyty. Kotiuduttuani Suomeen huomasin kaipaavani juuri näitä rasvaisia herkkupaloja. Googlasin kuumeisesti reseptejä, ja löysin yhden, joka on helppo ja nopea. Joten minun on vain pakko jakaa se teille!
Ainesosat:
4,5dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
¼ tl cayennepippuria (ei pakollinen)
2,5 dl piimää
1,25 dl voita sulatettuna
- 4 dl cheddarraastetta
Päälle:
3 rkl voita sulatettuna, 1 rkl heinonnettua persiljaa ja ripaus valkosipulijauhetta
Lämmitä uuni 230°C. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita jäähtynyt voisula ja piimä keskenään ja kaada kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita varovasti nuolijan avulla ja lisää juustoraaste. Laita reilu 0,5dl seosta harvakseltaan leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tilaa turpoamiselle! Paista 10 – 12 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea. Sivele päälle voi – persilja – valkosipuli -sekoitus, ja tarjoile heti! Reseptistä tulee noin kymmenen leivosta.
Alkuperäinen ohje englanniksi (ja amerikkalaisilla leivontamitoilla) löytyy täältä: https://damndelicious.net/2014/02/03/red-lobster-cheddar-bay-biscuits/
Käänsin reseptin Suomesta helposti saataville ainesosille sekä määrämitoille. Käytin suolattua voita ja jätin reseptistä muun suolan pois.
T.L.
Ei kommentteja