Hyppää pääsisaltöön
Hyvinvoinnin muodonmuutos
  • Uusimmat postaukset
  • Blogit
  • Metropolian bloggaajat
  • Muut blogit

Hyvinvoinnin muodonmuutos

Tehdään yhdessä tilaa hyvinvoinnille!
0

Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut


Eeva Tawast · 6.11.2020

Yksi lempirunoistani alkaa näin: ”Jos voisin elää elämäni uudelleen, siinä seuraavassa alkaisin tehdä enemmän virheitä…” (Jorge Luis Borges). Jälkiviisastelu on mahtava laji, jota olemme myös Hyvinvoinnin tilat -hankkeen loppuarvioinnissa harjoittaneet. Olemme kuitenkin aivan tyytyväisiä siihen kompastuskivien ja jännitteiden määrään, joita hankkeen aikana 2017-2020 jouduimme pulmina tutkimaan. Näistä sekä vastoinkäymisiin liittyvästä kehittyvästä resilienssistä kirjoitimme artikkelinkin hankkeen loppujulkaisuun, ks. vaikkapa hyvinvointitiimin Leena Unkari-Virtasen toimittama aivan uunituore Hyvinvointiaktivistin käsikirja (Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisuja 2020. OIVA-sarja, Metropolia Ammattikorkeakoulu.)

Hyvinvointiaktivistin käsikirjan pdf-version lisäksi jäävät hankkeen julkaisuina elämään Hyvinvointiaktivisti-verkkosivut. Niiltä saa palvelumallinnuksia, konseptointi-ideoita ja tukea tyhjeneviin tilojen käyttöönottoon sekä hyvinvointitoiminnan kehittämiseen. Lisäksi verkkosivujen julkaisukokonaisuudesta löytyy paljon materiaalia myös oman, ohjaamansa henkilön tai (työ)yhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Julkaisukokonaisuudessa on myös hyvinvoinnin teemoista verkkokouluttautumiseen kaikille avointa materiaalia. Julkaisuissa avataan monipuolisesti hankkeessa kehitettyjä, pilotoituja ja sovellettuja työmuotoja, esimerkiksi Metropolian median tiimin tuotoksia: dokumenttielokuvia, digitarinoita, kurkistuksia voimauttavan elokuvan menetelmään jne. Käy myös tutkimassa julkaisuista kaikkien neljän paikkakunnan Hyvinvoinnin tilan toimintaan osallistuneiden näkemyksiä siitä, miten heidän tarpeisiinsa räätälöity toiminta on tukenut heidän hyvinvointiaan. Hyvinvointiaktivistin käsikirjan pdf-versiossa toiminnan hyvinvointivaikutuksista löytyy artikkeli esimerkiksi sivulta 130.

Julkaisujen myötä hyvinvointitiimi kiittää nöyrästi kaikesta yhteistyöstä hankkeen aikana ja suuntaa resilientisti kohti seuraavien opettavaisten virheiden karikkoja ja oivalluksia!

+3
Hyvinvoinnin tilathyvinvointihyvinvointiaktivismiHyvinvointiaktivistiHyvinvointiaktivistin käsikirjaHyvinvointitiimikompastuskivetresilienssityhjenevät tilat
Kommentoi (0)
0

Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia


Jari Pihlava · 6.10.2020

Muuttiko korona keväällä elämääsi vai oletko edelleen prosessissa, jossa muutut enemmän kuin ennen -virusaikaa? Joudutko pohtimaan mitä voit tehdä ja mitä joudut jättämään tekemättä. Joudutko jättämään tekemisiäsi pois, koska ne tapahtuisivat ikään kuin epäsopivassa fyysisessä tai sosiaalisessa ympäristössä?

Oletko päätynyt kevään ja kesän aikana tarkastelemaan, mikä tekeminen on sinulle merkityksellisintä ja mikä tekeminen joutaisikin jäädä pois? Päädyitkö kenties hälyn vähenemisen myötä ja rajoitteiden vuoksi pohtimaan syvällisemmin kuka oikeastaan olet ja mikä sinusta tekee sen mikä olet? Muuttuuko tekemisesi ja toimintasi pysyvästi? Muututko sinä?

Viruksen aiheuttamassa muutoksessa lohduttaa se, että muutkin ovat samassa tilanteessa. Ilman virusta edellä mainitut kysymykset ovat monille arkipäivää. Monista muistakin syistä toimintamahdollisuudet voivat kaventua tai estyä kokonaan. Tapahtuu irtautumista itselle merkityksellisestä toiminnasta työttömyyden, terveysongelmien, elämänkriisien tai yksinäisyyden seurauksena. Saattaa alkaa tekemisen ja osallistumisen välttely sinulle merkitykselliseen toimintaan ja se vaikuttaa hyvinvointiisi ja tekemisen välttäminen muuttaa sinua.

Aloimme jo edellisessä hankkeessa pohtia, miten houkuttelisimme helposti ja hauskasti ihmisiä heille tarpeenmukaisen ja sopivasti mitoitetun tekemisen äärelle, silloin kun tarve siihen on. Hyvinvoinnin tiloissa on ollut yhtenä tavoitteena luoda mahdollisuuksia tekemiselle, toiminnalle sekä osallisuudelle. Sopivasti mitoitetun tekemisen kautta voi itselle merkityksellinen toiminta kirkastua ja osallisuus parantua. Sun vuoro –sovellusta alettiin kehittää Osallistu Lapinlahden Lähteellä- hankkeessa ja se viimeistellään Hyvinvoinnin tilat –hankkeessa tänä syksynä. Aluksi sovellusta kutsuttiin Lapinlahden lähteen Tinderiksi eli kuinka syntyy match yksilön ja tilan tarjoaman tehtävän välille.

Sovelluksessa yksilö pääsee arvioimaan tekemisen tarvettaan kolmen kriteerin kautta. Samoilla kriteereillä on Hyvinvoinnin tilassa arvioitu erilaisia tehtäviä. Itsearvioinnin jälkeen Sovellus antaa matcit sinulle parhaiten sopiviin tehtäviin tai pääset tarkastelemaan kaikkia mahdollisia tarjolle laitettuja tehtäviä. Kynnys toimintaan mukaan lähtemiseen laskee, koska tehtäviä ja tilan kuvaus ovat kotikoneellasi tai kännykälläsi.

Sovellusta voi käyttää yksilön tarpeiden kevyenä itsearviointivälineenä ja sillä voidaan markkinoida tilojen mahdollisuuksia. Lisäksi tietoa voidaan verkostoon kerryttää anonyymisti valinnoista: minkälaisia tarpeita ihmisillä on näiden kolmen kriteerin mukaan, jolloin tilat voivat suunnata tehtäviä ja toiminnan mahdollisuuksia paremmin vastamaan myös ihmisten yleisiin tekemisen ja toiminnan tarpeisiin. Sovellus julkaistaan lokakuun loppuun mennessä.

 

 

 

+2
fyysinen ympäristöHyvinvoinnin tilathyvinvointiItsearviointikorona virusMetropolia ammattikorkeakouluosallistuminensosiaalinen ympäristöSun vuorotehtäväanalyysitekeminenToimintakykytoimintaterapia
Kommentoi (0)
0

Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan


Eeva Tawast · 25.9.2020

Metropolian hyvinvointitiimi organisoi 23.9.2020 Unelmien Hyvinvoinnin tila -työpajan Metropolia ammattikorkeakoulun Tulevaisuusareenalla. Työpaja päätti syyskuun jatkuneen hankkeen loppukiertueen: tapahtumia oli 1.-23.9.2020 useita eri paikkakunnilla Suomessa ja kaikkiin niistä pääsi osallistumaan etänä.

Tulevaisuusareenan osallistujat saivat Zoomilla toimivassa etätyöpajassa ohjatusti unelmoida, millaiseen tilaan he itse mieluusti menisivät: miltä unelmien Hyvinvoinnin tila ja sen ympäristö näyttäisivät, mitä siellä tapahtuisi ja keitä muita siellä olisi. Osallistujat pohtivat, mistä heidän oma hyvinvointinsa koostuu ja mihin toimintamuotoihin he kaikista innokkaimmin itse osallistuisivat.

Pajan osallistujat kokivat hyvinvoinnilleen keskeisimmiksi asioiksi kontaktit muihin ihmisiin sekä virkistävän ja palauttavan unen sekä muun levon. Myös luonnon ja liikunnan hyvinvointihyödyt nähtiin tärkeinä, eikä unohdettu mainita kodinomaisen rauhan, hyvän ruoan tai riittävän toimeentulon merkitystä. Jotkut olivat huomanneet, että muiden auttamisesta tulee hyvä mieli ja hyvinvointia myös itselle.

Kaikista suosituimmiksi toimintamuodoiksi unelmien Hyvinvoinnin tilassa pajan osallistujat valitsivat liikuntatapahtumat sekä kahvilatoiminnan. Kahvila toimisi avoimena kohtauspaikkana kaikille ja kenties tarjoilisi ihanien syötävien herkkujen ohella hyvinvoinnille tärkeitä kulttuurimakupaloja. Pajaan osallistuvien unelmat vastasivat pitkälti Hyvinvoinnin tilojen hankkeen (ESR 2017-2020) osallistujien unelmia.

Hyvinvoinnin tilojen hankkeessa moni osallistuja unelmoi tapahtumista, joissa voi yhdessä muiden kanssa nauttia lähiluonnosta. Kuva (Eeva Tawast) on Annalan huvilalta suositulta syreenien kukinnan ajalta.

Pajassa tutustuttiin myös Sun vuoro -kohtauttamistyökaluun, jolla etsitään vastaajan hyvinvoinnille soveltuvia tehtäviä. Sellainen voisi olla vaikkapa Annalan huvilan kaakeliuunin lämmittäminen talviaikaan. Pohdittiin myös koronatilanteen vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin vaikuttavaan tekemiseen ja osallistumismahdollisuuksiin vuonna 2020. Kaikki työpajan osallistujat kokivat koronan vaikuttaneen osallistumismahdollisuuksiinsa, toimintaansa sekä näiden kautta hyvinvointiinsa vähintään vähän, kolmasosa jopa erittäin paljon. Unelmointityöpajan etätoteutus mahdollisti onneksi monen osallistumisen, mutta kaikki varmasti odottavat hetkeä, jolloin Hyvinvoinnin tilojen ovet avataan taas fyysisille visiitille.

+4
ESRetätyöpajahyvinvoinnin koostumushyvinvoinnin tilahyvinvointiMetropoliaMetropolia ammattikorkeakouluSun vuoroTulevaisuusareenaUnelmien hyvinvoinnin tilaunelmointi
Kommentoi (0)
Aiemmat postaukset

Bloggaajat

Jari Pihlava

Jari Pihlava

on kiinnostunut toiminnan merkityksestä hyvinvoinnin parantamisessa. Koulutuksessa hän innostuu asiakassuhteen elementeistä ja yhdessä opiskelijoiden sekä muiden kumppaneiden kanssa tekemisestä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, kouluttajapsykoterapeutti, ja toimintaterapeutti.


Eeva Tawast

Eeva Tawast

on psykologi ja ohjaa hyvinvointialojen opiskelijoita (kehitys-, kliininen -, neuro- ja positiivinen psykologia). Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa (2018-2020) hän työskentelee osana Metropolian hyvinvointitiimiä, joka soveltaa Lapinlahden Lähteellä (2015-2017) positiivisen psykologian teoriapohjalla kehitettyä hyvinvointikonseptia. Lähteen hankkeessa lanseerattujen arvohuoltopajojen ja hyvinvoinnin huoltoryhmien lisäksi nyt ihmetellään, millaiseksi muuten muotoutuu hyvinvointia vahvistava toiminta ja myönteisen pöhinän verkosto Hyvinvoinnin tiloissa?


Raili Honkanen-Korhonen

Raili Honkanen-Korhonen

työskentelee Metropoliassa musiikin lehtorina ja opettaa muun muassa rytmimusiikin laulua ja laulupedagogiikkaa. Ilmaisu, improvisaatio ja vuorovaikutus ovat Railin sydäntä lähellä. Näillä keinoilla hän lähestyy myös Hyvinvoinnin tiloja.


Leena Unkari-Virtanen

Leena Unkari-Virtanen

työskentelee lehtorina Metropolian musiikin tutkinnossa ja on koulutukseltaan musiikin tohtori. Hän on mukana monissa tulevaisuuden työtä ja osaamista kartoittavissa hankkeissa ja TKI-tehtävissä. Lisäksi hän vastaa Säveltämisen pedagogiikka- ja Johtosävelet -täydennyskoulutuksista (OPH). Dialogi ja yhteiskehittely ovat hänelle tärkeitä uusien ideoiden ja oivallusten innoittajia, mutta myös työmenetelmiä musiikkipedagogin, tutkijan ja työnohjaajan tehtävissä.


Hyvinvoinnin tilat 2017–2020

Uusimmat postaukset

  • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut

    6.11.2020
  • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia

    6.10.2020
  • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan

    25.9.2020

Arkisto

  • ►2020 (14)
    • ►marraskuu(1)
      • Hyvinvoinvoinnin tilat -hankkeen loppujulkaisut
    • ►lokakuu(1)
      • Sun vuoro -sovelluksella hyvinvointia
    • ►syyskuu(2)
      • Tulevaisuusareenalla sai unelmoida itselleen Hyvinvoinnin tilan
      • Osallistu Hyvinvoinnin tilojen lopputapahtumiin 1.-23.9.2020!
    • ►toukokuu(1)
      • Puutarhaneuvontaa ja makaronivuokaa netissä – Perinnetalkoot siirtyi virtuaaliaikaan
    • ►huhtikuu(3)
      • Hyvinvointia verkostotyöllä
      • Huolla aivojasi ja voi hyvin!
      • Hyvinvoinnin tilat on-line
    • ►maaliskuu(2)
      • Ulkoiluponchoja hoivakotiin
      • Hyvää tekevät viherkasvit
    • ►helmikuu(1)
      • Hyvinvointia kokkaamalla
    • ►tammikuu(3)
      • Arabian aarteet -kävelykierrokselle!
      • Sosiaalipedagogista innostumista Annalan huvilalla ja Arabianrannassa
      • Metropolian opiskelijoita Annalan huvilalla
  • ►2019 (13)
    • ►joulukuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa kehitetään voimauttavan elokuvan työpajaa
    • ►lokakuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen arvohuoltopaja Seinäjoen kansalaisopistolla
    • ►elokuu(2)
      • Annalan huvilalla saa soida yhdessä (teksti, kuvat ja videot Sanna Vuolteenaho)
      • Hyvinvoinnin tilassa on mahdollisuuksien ovet ja ikkunat avoinna (teksti ja kuvat: Sanna Vuolteenaho)
    • ►kesäkuu(1)
      • Otto Taipale (teksti, kuvat Päivi Eskelinen-Roos): Keksitään musiikkia!
    • ►toukokuu(2)
      • Lasse Hirvi (teksti, kuvat Lasse Hirvi Band): Musiikillisten muistojen jäljillä
      • Avoimet ovet Hyvinvoinnin tilaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 9-17
    • ►huhtikuu(1)
      • Terveyskioski vie hyvinvointia ihmisten luo - Pia Halonen (toimittanut Eeva Tawast)
    • ►maaliskuu(3)
      • Oman elämäntilanteen hahmottamiseen tarvitaan peilejä
      • Hyvää onnellisuuspäivää!
      • Auringosta energiaa hyvinvointiin ja versokasvatukseen - vieraskynässä Katja Uski (Annalan huvila)
    • ►helmikuu(1)
      • Työhyvinvointi ja hyvinvoiva esimies Eeva Tawast ja Leena Unkari-Virtanen
    • ►tammikuu(1)
      • Ideat, idut ja versot vihertämään talvellakin! - vieraskynässä Katja Uski
  • ►2018 (7)
    • ►marraskuu(1)
      • Ystävällisesti kutsumme kaikki osallistumaan
    • ►lokakuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Arjen olohuone
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Annalan huvila
    • ►syyskuu(2)
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Perinnetalkoot
      • Onnistumisia Hyvinvoinnin tiloissa - Seinäjoen kansalaiskampus
    • ►elokuu(1)
      • Hyvinvoinnin tilojen mahdollisuudet?
    • ►kesäkuu(1)
      • Hyvinvoinnin tiloissa tapahtuu kesällä
  • ►2017 (14)
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rakkaus ja kiitollisuus - teksti ja artikkelikuva Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Sosiaalinen älykkyys - teksti ja kuva kalliolta Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kauneuden arvostus ja läsnäolo - teksti ja kuvat Hanna Paunonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Kiitollisuus - teksti ja video Siiri Himberg
    • ►toukokuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Lisää uteliaisuutta - Riikka Vainonen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Rehellisyys - teksti ja artikkelikuva Siiri Himberg
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Toiveikkuus - anonyymi opiskelija
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: Uteliaisuus ja ystävällisyys - Riikka Vainonen
    • ►huhtikuu(2)
      • Lapinlahden Lähde ihastutti Taito 2017 -konferenssissa Tampereella
      • Kevätmeininkiä Lapinlahden Lähteellä
    • ►maaliskuu(1)
      • Näkökulmia hyvinvointiin
    • ►helmikuu(1)
      • Arvot ja hyvinvointi
    • ►tammikuu(2)
      • Lapinlahden sairaalan yhteisöllinen kulttuurikäyttö palkittiin
      • Hyvinvointikonseptia muotoilemassa Lapinlahden Lähteellä
  • ►2016 (24)
    • ►joulukuu(2)
      • Mielenrauhan julistus joulunajalle (mieli ja kehollisuus!)
      • Positiivisen ikääntymisen utopia - vieraskynässä geronomi Heidi Oilimo
    • ►marraskuu(2)
      • Monta hyvää syytä ryhtyä vapaaehtoiseksi! (kuvat: Siiri Lundström)
      • Positiivinen kasvatus lasten oikeutena
    • ►lokakuu(1)
      • Vahvista hyvinvointiasi - Suomen Mielenterveysseuran vinkit (kuvaaja Konsta Leppänen, otsikkokuva Eeva Tawast)
    • ►syyskuu(1)
      • Positiivinen yhteisö ja myönteiset toimintatavat
    • ►elokuu(2)
      • Hyvinvoiva kesä Lapinlahden Lähteellä
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: kauneuden ja erinomaisuuden arvostus - Silja Palokangas
    • ►heinäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: innokkuus - Emmi Sinkko
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: toiveikkuus - Jenni Kanervo
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: oppimisen ilo - Aili Väisänen
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: uteliaisuus - Christopher Kangas
    • ►kesäkuu(4)
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: sinnikkyys ja oppimisen ilo - Silja Palokangas
      • Positiivista psykologiaa Lapinlahden Lähteellä: itsesäätelykyky ja kiitollisuus - Joanna Hyle
      • Oodi Lapinlahden Lähteen vapaaehtoisille!
      • Positiivinen psykologia - teoriasta käytäntöön
    • ►toukokuu(1)
      • Luontoyhteys ja hyvinvointi kaupungissa
    • ►huhtikuu(2)
      • Takaisin Lapinlahteen
      • 10 positiivisen psykologian ja hyvinvoinnin bloggausta
    • ►maaliskuu(2)
      • ”Älä pysäytä musiikkii vaan: ANNA SEN SOIDA – ANNA SEN SOIDA!” (Raili Honkanen-Korhonen)
      • Positiivisen psykologian opiskelu Suomessa
    • ►helmikuu(2)
      • Aleksis Kiven yksinäisyydestä osallistumisen tuottamaan hyvinvointiin
      • Voiko perhosen siivenisku aikaansaada suuren muutoksen?
    • ►tammikuu(1)
      • Hyvinvointikonseptin muotoilua Lapinlahden lähteellä

Lapinlahden lähde -hanke Metropolia.fi-sivustolla

Lapinlahden Lähteellä on kansalaistoimijalähtöinen kehittämishanke kaupunkialueella. Hanke on osa Lapinlahden Lähde- toimintamallia, jolla Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti merkittävästä tyhjillään olevasta sairaalarakennuksesta ja puistosta kehitetään valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kotipesä uudenlaiselle, yhteisöllisyyteen, yrittäjyyteen, osallisuuteen ja vertaistukeen sekä ihmisten voimaantumiseen ja luovaan toimintaan perustuvalle, innovatiiviselle mielen hyvinvoinnin ja kulttuurialan yhteistyölle.

Lue lisää Lapinlahden lähteestä

Lapinlahden Lähteellä -hankkeen 2015–2017 yhteistyökumppanit

© 2015 Metropolia Ammattikorkeakoulu


Sisällöt edustavat kunkin kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä, Metropolian johtoryhmän Pelinavaajat-blogi ilmaisee Metropolian virallista kantaa.

Saavutettavuusseloste Tietosuojaseloste

Jotta sivuston käyttö olisi sujuvaa, käytämme evästeitä ja suosittelemme niiden käyttöä myös Sinulle.  Voit tutustua tarkemmin evästeisiin tai poistaa ne kokonaan käytöstä asetukset-sivulla.

Metropolian blogit
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Tietosuojaseloste / Privacy Overview

Kävijän tietokoneelle voidaan ajoittain siirtää ns. evästeitä (“cookies”).
Evästeillä voidaan kerätä tietoja esimerkiksi miltä sivulta olet siirtynyt osoitteeseen, mitä www-sivujamme olet selannut ja milloin, mitä selainta käytät, mikä on näyttösi resoluutio ja käyttöjärjestelmä, sekä mikä on tietokoneesi IP -osoite eli mistä Internet -osoitteesta lähettämäsi tiedot tulevat ja minne ne vastaanotetaan.

Evästetietojen avulla Palvelun kävijämääriä voidaan seurata Metropolian ja sen yhteistyökumppaneiden toimesta sekä analysoida ja kehittää kävijöitä paremmin palvelevaksi. Lisäksi Metropolian yhteistyökumppanit saattavat käyttää mainonnan kohdentamiseksi evästeitä, joilla kerätään tietoa kävijän vierailuista tällä ja muilla sivustoilla. Evästeiden avulla kerättyä tietoa käytetään kävijän kiinnostusten kohteiden perusteella kohdennetun mainonnan tuottamiseen. Evästeiden avulla tehdyssä mainonnan kohdentamisessa kävijää ei yksilöidä eikä tietoja yhdistetä kävijältä mahdollisesti muussa yhteydessä saatuihin henkilötietoihin

Kävijällä on mahdollisuus estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimensa asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista.  Kävijä hyväksyy, että joidenkin palveluiden osalta evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa palvelun toiminnallisuuteen.

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

You can adjust all of your cookie settings by navigating the tabs on the left hand side.

Tarpeelliset evästeet / Strictly Necessary Cookies

Tarpeelliset evästeet pitäisi olla aina käytössä jotta voimme tallentaa evästeet myöhempiä vierailujasi varten.

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

Mikäli otat nämä evästeet pois käytöstä emme pysty tallentamaan niitä, ja joudut seuraavilla vierailuilla hyväksymään/kieltämään ne uudestaan.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Kolmannen osapuolen evästeet / 3rd Party Cookies

Käytämme sivustolla Google Analytics ja Addtoany -lisäosia kerätäksemme tietoa mm. vierailijoiden kävijämääristä, suosituimmista sivuista jne.

Pitämällä evästeet päällä autat parantamaan/kehittämään palveluamme.

—--

This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!